RU  UA

Дізнатися

Що думають росіяни: гурт "Каста" перед концертами в Україні висловився про ризик вторгнення Росії

Музиканти не скасовуватимуть виступи

Російський реп-гурт "Каста" наприкінці лютого планує дати концерти в Україні. Музиканти заявили, що не збираються скасовувати виступи на тлі новин про підготовку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також учасники "Касти" висловилися про те, чому публічні люди в Росії не виступають на підтримку України.

Фото: https://www.instagram.com/kastainsta/

"Ми готові їхати і не збираємося скасовувати. Ми звикли до того, що офіційні російські ЗМІ сіють ненависть на адресу України. Ми звикли не вірити їхній брехні. У нас є відчуття, що відомі люди в Росії зараз не висловлюються на цю тему., тому що не вірять у те, що Росія нападе на Україну. Росіяни мовчать також, тому що висловлюватися тепер у нас небезпечно. Ну й мовчать, тому що все-таки офіційна російська сторона заявляє про неможливість війни, - йдеться у заяві групи у Instagram. - Що стосується нас, Касти, ми не знаємо особисто нікого в Росії, хто у відносинах між Україною та Росією бажав би чогось, окрім миру. Пишемо це, тому що думаємо, що українцям хотілося б знати, що думають росіяни".

Гурт "Каста" неодноразово критикувала політику Путіна та дії РФ щодо України.

"Я прокинувся в 2014 році, коли по Ростову покотили танки. Через наше місто проходить залізниця. Кожен ростовчанин, живучи своїм ростовським життям, щодня повз цю залізницю проїжджає, приблизно уявляючи собі її завантаженість і вміст об'єктів, що проїжджають цією гілкою. Зазвичай там товарні, пасажирські поїзди, а тут на тлі заяв "нас там немає", "це внутрішній конфлікт" та інше - все місто бачить військову техніку. На залізничних платформах - танки, гаубиці, ракетниці. І ці склади їдуть і їдуть, а потім вони починають стояти в черзі біля всього міста. Мабуть, уже нікуди їхати. І всі чують ці розмови - "нас там немає". Тоді мене увімкнула ця ситуація", - сказав учасник "Касти" Шим (Михайло Єпіфанов) виданню "Медуза".

При цьому у 2015 році гурт "Каста" виступав на території окупованого Криму. Після концерту розглядалося питання про заборону в'їзду учасникам гурту в Україну та внесення їх до переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

  • У 2021 році українська реп-виконавиця alyona alyona випустила трек з "Кастою" і потрапила у скандал. Колаборація обернулася для неї проблемами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность