Лайм

Прикордонна служба не змогла дати Аліні Паш довідку про законну поїздку до Криму: у чому причина

З'явилася офіційна заява

Прикордонна служба не змогла дати Аліні Паш довідку про законну поїздку до Криму після того, як її звинуватили у підробці. Співробітники ДПСУ пояснили, що "інформація у базі даних щодо відомостей громадян України, іноземців та осіб без громадянства зберігається протягом п'яти років".

Про це повідомила сама артистка у своєму блозі в Instagram. Оскільки вона перетинала територію окупованого Криму ще у 2015 році, залишається невідомим, чи зможуть у ДПСУ підтвердити інформацію про законне перетинання кордону.

Фото: instagram.com/alinapash

"За результатами розгляду інформуємо, що Головний центр обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України не може надати інформацію про перетин Вами державного кордону України, лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях та тимчасово окупованою територією АР Крим у період з 01.08.2015 по 01.09.2015, оскільки відповідно до пункту 29 Положення про базу даних "Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України", інформація у базі даних щодо відомостей громадян України, іноземців та осіб без громадянства зберігається протягом п'яти років", - йдеться у офіційній заяві ДПСУ.

Фото: instagram.com/alinapash

Аліна Паш розповіла у подробицях, звідки взялася підроблена довідка про законне відвідування Криму. "Виявилося, що поки ми очікували офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якнайшвидше і вибрав не той шлях, який погодила б я чи хтось інший із нас. Що я бачила? Довідку. На вигляд – офіційну. У ній були справжні дати в'їзду до тимчасово окупованого Криму, правильно вказаний КПВВ "Чаплинка", через який я перетинала адміністративний кордон. Підстав вважати, що довідка була не справжньою, у нас не було", - висловилася артистка. Вона уточнила, що більше не співпрацює з людиною, яка надала скандальну довідку.

Фото: instagram.com/alinapash

Переможниця Нацвідбору на "Євробачення-2022" також попросила вибачення за неприємний інцидент в українців та "Суспільного". "Я хочу вибачитися від імені свого проекту перед українцями, перед Суспільним мовником, перед кожним, хто спостерігає цей негативний шум навколо мене. Шкода усвідомлювати, що свої ж штовхають такі важкі та неприємні палиці в колеса. Я Громадянка України я дотримуюсь законів, підтримую традиції, несу Україну у світ! Для мене гідність та честь набагато важливіші, ніж перемоги у будь-яких конкурсах", - резюмувала Паш.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня