Лайм

Як не збожеволіти і жити далі? Маша Єфросиніна розповіла, як бореться із тривогою

Шанувальники зазначили, що такий пост для багатьох зараз дуже важливий і потрібний

Українська телеведуча та акторка Маша Єфросиніна, яка раніше прокоментувала скандальну заяву Путіна про визнання "ЛДНР", поділилася своїми методами боротьби з тривогою. Вона закликала український народ зберігати спокій та приділяти ще більше уваги близьким людям.

На своїй сторінці в Instagram знаменитість опублікувала відповідну публікацію. "Як не збожеволіти і жити далі? Визнати очевидне: майбутнє не знає ніхто! Я багато думаю, читаю і спостерігаю за проявами людей у ці дні. І ось, що вирішила для себе: я хочу не існувати в кожному наступному дні, а проживати його, як би морально важко не було. Адже це моє життя, і проведені у глухій моральній ямі дні мені вже ніхто ніколи не поверне", - написала Єфросиніна.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Телеведуча перерахувала кілька ефективних способів, які допомагають не піддаватися паніці навіть у такий непростий для країни час. Перше – менше читати новини. Єфросиніна дозволяє собі це робити не більше одного разу на день, і бажано не читати іх перед сном.

"Працюю зі своїми страхами та панікою. А ще з агресією на адресу людей, які несуть негатив. Над цим прямо треба працювати: ловити себе на цих станах і виходити з них як завгодно - спорт, улюблена музика, книги, кіно, психотерапія, будь-яке забуте хобі - ось я спиці з клубком дістала", - розповіла зірка про другий спосіб.

Третій пункт у списку – медитація.

"Продовжую займатися своїми справами та рутиною. Робота для кожного українця сьогодні - це забезпечення життя своєї сім'ї - у кого якою б вона не була: знімаєте ви розважальні шоу, зводите бухоблік або сидите за прилавком. Робота відволікає і дає відчуття, що життя не зупинилося", - говориться у четвертому правилі.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

"Допомога іншим людям: зробіть будь-яку посильну пожертву - ось на що хочете і як відчуваєте: армія, медицина, діти. Роблячи добрі справи, ми акумулюємо в собі енергію любові, таку необхідну нам і нашим рідним. Наші діти відчувають нашу тривогу, як би ми перед ними її не приховували!" - написала ведуча про наступний пункт у своєму списку.

"Майте план дій. Так влаштована людська психіка: якщо ти розумієш, як діятимеш у критичній ситуації, то жити реально стає спокійніше і простіше! Хочете, ну зберіть тривожний рюкзак! Робіть взагалі все, що допомагає вам полегшити стан тривоги!", - продовжила вона.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Заключне правило звучить так: "Більше проявляйте любові! Я намагаюся посміхатися, обійматися і приділяти більше звичайної уваги тим, кого люблю!". Фанати подякували телеведучій за слова підтримки та зазначили, що такий пост для багатьох зараз дуже важливий і потрібний.

  • Злата Огнєвіч закликала українців зберігати спокій. Співачка заявила, що залишається вдома в рідній країні і не збирається покидати її межі.
  • Гурт "Океан Ельзи" дав у Києві об'єднуючий міні-концерт. Подивіться ексклюзивні фото та відео.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі