Лайм

Гурт "Океан Ельзи" дав у Києві об'єднуючий міні-концерт: ексклюзивні фото та відео

Музиканти влаштували спонтанний виступ просто неба

Після заяви президента РФ Володимира Путіна про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" український гурт "Океан Ельзи" вирішив дати в Києві спонтанний концерт, щоб показати, що "ми сильні та єдині". Музиканти виконали кілька пісень просто неба.

Вранці 22 лютого Святослав Вакарчук запросив усіх бажаючих прийти на Пішохідно-велосипедний міст, щоб заспівати разом кілька пісень із репертуару ОЕ. Міні-концерт розпочався о 15:00 і проходив під гаслом: "Ми тут. Ми разом. Ми сильні та єдині!".

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

На заклик музикантів відгукнулися сотні українців, котрі прийшли на міні-концерт. На заході побував й кореспондент "Апострофа".

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

Гурт "Океан Ельзи" виконав на мосту кілька своїх хітів, у тому числі й "Човен". Перед початком виступу Вакарчук розповів, що одна з гітар, яку вони принесли із собою на виступ, розписана бригадою ЗСУ на Сході України, куди приїжджав із концертами музикант.

"Дуже символічно, що ця гітара тут, - зазначив Святослав. - І цей концерт маленький, точніше виступ, ми присвячуємо насамперед їм. Наша армія найсильніша, ми в неї віримо і все буде добре".

Гурт "Океан Ельзи" чотири роки не виступав на великих майданчиках і шість років не випускав нових альбомів. Проте Святослав Вакарчук у 2021 році радував слухачів авторським проектом "Оранжерея" - усі пісні альбому музикант присвятив своєму батькові, який пішов із життя у квітні 2020-го.

У листопаді 2021-го ОЕ розпочали роботу над новим альбомом та анонсували світовий тур на його підтримку. Він розпочнеться концертом у Києві 25 червня 2022 року.

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

Фото: Апостроф / Р. Пєтушков

  • Раніше Святослав Вакарчук розповів історію написання пісні "Мить", і її неможливо слухати без сліз. На текст композиції музиканта надихнув друг, який дивом вижив після обстрілу на Донбасі.
  • Читайте також на theLime, як Володимир Остапчук, Маша Єфросиніна, Юрій Горбунов та інші зірки відреагували на визнання Путіним "ЛДНР". Свою реакцію на заяву президента країни-агресора зірки опублікували в Instagram.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни