Лайм

Помер зірка телепередачі "Кабачок 13 стільців" Олег Вавилов

Про місце та час прощання стане відомо пізніше

Радянського та російського артиста Олега Вавилова не стало на 73-му році життя. Причиною смерті стала тривала хвороба, повідомили у прес-службі Театру Сатири.

У театрі, де працював Вавилов, спростували повідомлення про те, що причиною його смерті став коронавірус. "Він давно хворів, це ніяк не пов'язано із коронавірусом", - заявили представники театру. Уточнюється, що про місце та час прощання стане відомо пізніше.

Фото: kino-teatr.ru

У травні 2021 року Вавилов потрапив до реанімації, куди його госпіталізували прямо з театру. Він відчув себе погано, коли грав у постановці "Хомо Еректус". У артиста діагностували транзиторну ішемічну атаку – гостре порушення кровообігу головного мозку.

Олег Вавилов народився 8 січня 1950 року в узбецькому місті Термез у сім'ї військовослужбовця. У 1957 році пішов до школи. За час навчання змінив кілька шкіл – це було пов'язано з тим, що через роботу батька сім'я часто переїжджала.

У 1967 році Вавилов вступив на перший курс ГІТІС ім. А. В. Луначарського. Дипломними роботами актора стали ролі у виставах "Одруження" Миколи Гоголя та "Платон Кречет" Корнійчука.

Фото: kino-teatr.ru

У 1976 році Вавилов вперше знявся в кіно. Він виконав роль ординарця Альоші у фільмі "Псевдонім: Лукач". Через рік зіграв одну зі своїх найзнакових ролей – роль Юри у фільмі "Дивна жінка". За свою кар'єру артист виконав десятки ролей, за деякі отримав престижні нагороди, включаючи приз "Кришталева троянда" та премію "Чайка". Проте найбільше Вавилов запам'ятався глядачам у ролі пана Збишека у популярному радянському телешоу "Кабачок 13 стільців".

2000-х роках актор знявся мелодрамах "Близнюки" та "Голубка", комедійному серіалі "Я не я" та багатосерійному детективі "Без сліду".

  • На 73-му році життя помер радянський та російський актор театру та кіно, режисер Борис Невзоров. Причиною смерті став Covid-19.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші