Лайм

Чим годувати новонароджену дитину, якщо пропало грудне молоко: рецепт "аварійної" суміші

Будь-яка суміш – краще, ніж нічого

П'ятий день триває обстріл мирних жителів і запеклі бої - 24 лютого Росія вторглася на територію України і розпочала масштабну війну. Незважаючи на це, у бомбосховищах та підвалах по всій країні продовжують народжуватися діти. Як відомо, найкращою їжею для новонароджених і дітей до 6 місяців вважається грудне молоко, проте в стресовій ситуації, що склалася, чимало мам зіткнулися з поширеною проблемою - молока стає менше або воно взагалі пропадає, а в інших закінчуються запаси суміші. theLime ділиться з вами простим рецептом, як зробити так звану "аварійну" суміш, якщо нічим годувати дитину.

Фото: pinterest.com

"У надзвичайній ситуації будь-яка суміш – краща, ніж жодна. Для недоношених, гіпоалергенна тощо, – давайте дитині ту, яка доступна, якщо звичної немає. У надзвичайній ситуації ви можете перейти на іншу суміш різко, а не плавно", – зазначила у своєму Instagram нутріціолог Олександра Сітнова.

При цьому важливо не економити на харчуванні, не розводити його великою кількістю води, так як це загрожує здоров'ю малюка, а якщо є варіант готового розведеного харчування - вибирати саме його під час евакуації. Також експерт поділилася рецептом "аварійної" суміші, яку можна давати не більше 2-3 днів. Для цього знадобиться ультрапастеризоване, пастеризоване чи кип'ячене молоко, вода та цукор.


Переглянути цей допис до Instagram

Олександра Сітнова Нутриціолог (@pro_appetit)

Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram також зазначив, що будь-яка суха суміш краща за коров'яче молоко. Але якщо немає жодного іншого варіанту, можна використовувати його, попередньо розвівши з водою.


Переглянути цей допис до Instagram

Доктор, поширень Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Інгредієнти для суміші: коров'яче молоко (120 мл), кип'ячена вода (80 мл), цукор (1,5 ч. л).

Приготування:

Молоко ретельно кип'ятимо у чистому посуді. Окремо кип'ятимо в іншій ємності відфільтровану воду. З'єднуємо молоко та воду, додаємо 1,5 ч. л. цукру, ретельно перемішуємо та охолоджуємо до температури 36-37°C.

Слід зазначити, що, якщо в дитини алергія на білок коров'ячого молока, слід шукати альтернативні варіанти. Для цього потрібно звернутися до найближчого пологового будинку або лікарні.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли про 10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника.
  • Читайте також на theLime, як підтримати дитину в екстремальній ситуації.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 травня перша леді України Олена Зеленська відвідала Конференцію з медичного партнерства - який вигляд вона мала

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера