Лайм

Ця війна для вас: Антон Птушкін звернувся до росіян, які вірять у пропаганду

Мандрівник спробував привести до тями мешканців країни-окупанта

Згідно з навіюваннями російської пропаганди, багато жителів країни-окупанта звертаються до українців із питанням "де ти був ці 8 років". Вони переконані, що громадяни України з 2014 року заплющували очі на страждання дітей Донбасу, а тепер "скаржаться на війну". У відповідь на це запитання український мандрівник та тревел-блогер з багатомільйонною аудиторією Антон Птушкін записав для росіян відеозвернення.

Фото: https://www.instagram.com/ptuxerman/

Птушкін народився і більшу частину життя прожив у Луганську. Блогер розповів, як у нього забрали рідний дім, а тепер намагаються позбавити волі всю Україну.

"Луганськ - це мій дім, який у 2014 році у мене забрали. У вас колись забирали дім? Уявіть, що місце, де ви ходили до школи, навчалися в інституті, працювали, проводили вечірки, опен-ейри, де було багато всього, що ви любили, за кілька тижнів перестало бути вашим… Поїхали майже всі друзі, майже всі, кого ти знав… Натомість заїхали люди на військовій техніці… Після цього будь-який спогад про Луганськ, про Донбас, про його людей викликав у мене тільки біль", - сказав Птушкін.

Мандрівник спростував пропагандистський міф про те, що в Україні стикався з фашистами та агресією через російську мову.

"Я виходець з Донбасу, говорю і створюю контент російською мовою і з недавніх пір живу в центрі Києва. І за всі ці роки я жодного разу не зіткнувся з відкритою агресією на свою адресу. За 10 років життя в Києві, це я вам точно скажу, неонацистів набагато простіше побачити на федеральних каналах, аніж на вулицях столиці України", - заявив він.

Також тревел-блогер присоромив росіян, яких залякав божевільний диктатор.

"Вам уже не можна порівнювати, вам навіть не можна висловлювати власну думку. Так за вас вирішив ваш уряд і ваш президент. А 24 лютого він вирішив, що і нам так не можна і наказав бомбити Україну. Що б вам не казали з екрану телевізора, ця війна, щоб ви боялися. Ця війна для вас. Щоб вам не було з чим порівнювати", - сказав він.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024