В умовах війни, дефіциту продуктів та постійного ризику залишитися без світла, води та газу питання приготування їжі стоїть гостро. Мільйони людей готують бюджетні страви з того, що є під рукою. Раніше ми розповідали, які крупи не потрібно варити, а тепер ділимося рецептом швидкої юшки із замороженої риби.
Інгредієнти: заморожена риба (підійде будь-яка, включаючи хребти червоної риби), картопля (3-4 шт.), морква, цибуля ріпчаста (1 шт.), лавровий лист, сіль, перець, часник.
Приготування:
Якщо немає часу розморожувати рибу в глибокій заморозці, помістіть її в холодну воду і відразу ставте на вогонь: смак юшки від цього не зміниться.
Коли вода закипить – зніміть пінку. Поріжте картоплю за смаком (3-4 картоплі на 1,5-2 л води). Додайте цибулину цілком, якщо є - терту моркву, якщо ні - будь-яку приправу для риби, лавровий лист. Варіть 25 хвилин до готовності.
До юшки із замороженої риби можна подати смачну приправу за херсонським рецептом – льок. В окрему ємність налийте 100 мл рибного бульйону, потріть 2-3 зубчики часнику на дрібній тертці, додайте ½ ч.л солі, ½ ч.л меленого чорного перцю. Перемішайте і додавайте до смаку в тарілки.
- Читайте, що можна приготувати з черствого хліба: 3 простих рецепти економних страв.