Російські окупанти продовжують бомбардувати українські міста, виводячи з ладу комунікації. Без газу та електрики важко приготувати їжу, але є варіанти, що не вимагають термічної обробки. Кухар Алекс Якутов розповів "Новому каналу", які крупи можна готувати та вживати без варіння.
Гречка
Варити коричневу гречку не обов'язково: її можна залити водою - навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залийте крупу чистою водою і зачекайте, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.
Ячна крупа
Ячка – це каша із подрібненого ячменю. Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.
Кускус
Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.
Перловка
Перлову крупу також можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.
Геркулес
Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.
- Читайте, як приготувати ніжні ячні котлети без м'яса.
- Раніше ми розповіли, з яких ще овочів чи круп можна зробити котлети.