Лайм

Які каші не потрібно варити: 5 круп, які стануть у нагоді під час війни

Перевірте свої запаси та збережіть прості рецепти

Російські окупанти продовжують бомбардувати українські міста, виводячи з ладу комунікації. Без газу та електрики важко приготувати їжу, але є варіанти, що не вимагають термічної обробки. Кухар Алекс Якутов розповів "Новому каналу", які крупи можна готувати та вживати без варіння.

Фото: Getty Images

Гречка

Варити коричневу гречку не обов'язково: її можна залити водою - навіть кімнатної температури. У пропорції 1:2 залийте крупу чистою водою і зачекайте, поки вона набухне. Гречка має стояти у воді 5-8 годин, після чого стає придатною для вживання.

Ячна крупа

Ячка – це каша із подрібненого ячменю. Якщо немає можливості її зварити, залийте окропом у пропорції 1:2 і дайте настоятися не менше 2 годин. Чим більший розмір подрібненого ячменю, тим довше заварюватиметься каша.

Кускус

Цю дрібну крупу не потрібно варити: достатньо залити окропом і залишити під кришкою на 15 хвилин.

Перловка

Перлову крупу також можна готувати без варіння, але це займе більше часу. Залийте кашу теплою або гарячою водою у співвідношенні 1:3 та залиште на 24 години доходити.

Фото: Getty Images

Геркулес

Геркулес – каша з вівсяних пластівців. Варити її не потрібно, достатньо залити окропом і вже через 15-20 хвилин вона готова до вживання.

Новини партнерів

Читайте також