Багато господинь в умовах, що склалися, готують з тих продуктів, які є. Найскладніше зараз купити рибу, м'ясо, яйця, тому на допомогу приходять рецепти наших бабусь та прабабусь. І якщо ви вже робили морквяні котлети, цього разу урізноманітніть своє меню ячними. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: ячна крупа (150 г), пшеничне борошно (3-4 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (за смаком), чорний мелений перець (за смаком), панірувальні сухарі (5 ст. л.), рослинна олія (2-3 ст. л.).
Приготування:
Ячну крупу промиваємо декілька разів у проточній воді. Перекладаємо в каструлю та заливаємо чистою відфільтрованою водою (приблизно 500 мл). Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 20 хвилин.
Готову кашу перекладаємо в миску і чекаємо, поки вона трохи охолоне.
У теплу ячну кашу вбиваємо яйце, додаємо сіль та перець. Перемішуємо та додаємо борошно. Повинна вийти досить клейка маса.
Вологими руками беремо трохи маси і формуємо з неї котлету. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 6 котлет.
Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку і обвалюємо в них кожну котлету.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо котлети з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини.
Подаємо ячні котлети зі сметаною або іншим соусом.
- Раніше ми розповіли, з яких ще овочів чи круп можна зробити котлети.
- Читайте також на theLime, як приготувати оладки у стилі піци.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.