Лайм

Як приготувати ніжні ячні котлети без м'яса: простий рецепт

Це смачна та ситна страва

Багато господинь в умовах, що склалися, готують з тих продуктів, які є. Найскладніше зараз купити рибу, м'ясо, яйця, тому на допомогу приходять рецепти наших бабусь та прабабусь. І якщо ви вже робили морквяні котлети, цього разу урізноманітніть своє меню ячними. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: ячна крупа (150 г), пшеничне борошно (3-4 ст. л.), яйце (1 шт.), сіль (за смаком), чорний мелений перець (за смаком), панірувальні сухарі (5 ст. л.), рослинна олія (2-3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ячну крупу промиваємо декілька разів у проточній воді. Перекладаємо в каструлю та заливаємо чистою відфільтрованою водою (приблизно 500 мл). Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 20 хвилин.

Готову кашу перекладаємо в миску і чекаємо, поки вона трохи охолоне.

У теплу ячну кашу вбиваємо яйце, додаємо сіль та перець. Перемішуємо та додаємо борошно. Повинна вийти досить клейка маса.

Вологими руками беремо трохи маси і формуємо з неї котлету. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 6 котлет.

Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку і обвалюємо в них кожну котлету.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо котлети з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини.

Подаємо ячні котлети зі сметаною або іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні