Лайм

Міла Куніс із чоловіком зібрали для допомоги українцям 30 млн доларів: на що підуть гроші

Сім'я допомагає біженцям

Голлівудська актриса українського походження Міла Куніс та її чоловік Ештон Кутчер зібрали на краудфандинговій платформі GoFundMe 30 млн. доларів для допомоги українцям. Про це пара повідомила в Instagram, подякувавши 65 тисячам людей, які долучилися до благодійності.

"Ми переповнені вдячністю за вашу підтримку. 2 тижні тому ми попросили вас приєднатися до нас, і більше 65 000 із вас пожертвували все, що могли. Тепер, за вашою допомогою, ми досягли нашої мети у 30 мільйонів доларів. Хоча це далеко не рішення проблеми, наші спільні зусилля забезпечать м'якшу посадку для людей, які рухаються вперед у своєму невизначеному майбутньому", - розповіли актори.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ashton Kutcher (@aplusk)

Зібрані кошти підуть на допомогу біженцям із України та гуманітарну допомогу. Пожертвування надійдуть організаціям Flexport.org та Airbnb.org. Flexport.org організовує доставку гуманітарної допомоги до місць розташування біженців у Польщі, Румунії, Угорщині, Словаччині та Молдові. Airbnb.org надає безкоштовне короткострокове житло біженцям із України.

30 млн доларів - не межа, і пара продовжить збір коштів для підтримки українців.

"Оскільки фінансування продовжує надходити, ми будемо ставитися до кожного долару так, наче він був пожертвований з нашої кишені, з повагою та честю за роботу, яка була витрачена на його заробіток", - розповіли вони.

Міла Куніс народилася у Чернівцях 1983 року. У 1991 році вона із сім'єю переїхала до США. Довгий час актриса називала себе росіянкою, але агресія країни-окупанта змінила її позицію.

"Сьогодні я горда українка. Українці — горді та сміливі люди, які заслуговують на нашу допомогу у скрутну хвилину. Цей несправедливий напад на Україну та людство повністю руйнівний. Український народ потребує нашої підтримки. Наша сім'я створює цей збір, щоб допомогти надати негайну підтримку, - розповіла Куніс на сторінці GoFundMe. - У той час як ми є свідками мужності українців, ми також є свідками неймовірного тягаря тих, хто обрав безпеку. Величезна кількість людей полишили все, що знали і любили, у пошуках прихистку. Не маючи нічого, крім того, що вони могли забрати, ці українські біженці терміново потребують житла та припасів".

Фото: Getty Images

Міла Куніс пояснила, чому раніше називала себе росіянкою.

"Так було з безлічі причин. Один із них - коли я приїхала до Штатів і говорила людям, що я з України, перше питання, яке мені ставили, було: "Де Україна?" А потім мені доводилося пояснювати, що таке Україна та її місцезнаходження на карті. Я думала: "Уф, це втомлює". Але якщо я говорила: "Я з Росії", люди говорили: "О, ми знаємо цю країну". Так що я подумала: "Окей, я просто розповім людям, що я з Росії", - цитує актрису HuffPost.

24 лютого 2022 року для неї, як і для мільйонів людей в Україні та світі, все змінилося. Тепер вона більше не говоритиме людям, що вона з Росії. "Чорт забирай, я з України!" - сказала Куніс.

Те, як українці протистоять ворогові, повернуло їй почуття гордості. Вона сказала, що нещодавно розмовляла з одним зі своїх українських друзів про те, як живе його родина.

"Вони відмовляються евакуюватися. І всі вони ходять на роботу щодня. Отже, вони перебувають у своєму бомбосховищі вночі, прокидаються вранці, беруть усе, що мають, щоб захистити себе у місті, і йдуть до свого офісу, щоб продовжити роботу. Це інша порода людей", - сказала Куніс.

Тепер актриса намагається прищепити українську гордість своїм дітям, 7-річній дочці В'ятт та 5-річному синові Дмитру: "Я повернулася до своїх дітей і сказала: "Ви наполовину українці, наполовину американці".

Новини партнерів

Читайте також

Чи можуть українці голосувати у другому півфіналі "Євробачення-2024": це треба знати

Другий півфінал Євробачення 2024 відбудеться 9 травня - чи може голосувати у цій частині шоу Україна - подробиці

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: дивитися онлайн-трансляцію масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna