Лайм

Печемо домашні коржики на кефірі: простий рецепт як у дитинстві

Смачна випічка готується дуже просто

Під час війни домашня випічка користується особливою популярністю, тому що печиво, коржики та коржики добре зберігаються і довго залишаються смачними. Раніше ми розповідали, як приготувати печиво на розсолі "12 ложок", а тепер ділимося рецептом простих коржиків.

Інгредієнти: 700 г борошна, 250 г цукру, 50 г вершкового масла, 2 яйця, 250 мл кефіру, 1 щіпка солі, ½ ч.л. соди.

Фото: Getty Images

Приготування:

Яйця та кефір підігріти до кімнатної температури. Вершкове масло розм'якшити.

Цукор і вершкове масло в мисці перемішати віночком до однорідної маси. Після цього додати яйця та збити.

Треть муки змішати з содою і сіллю, з'єднати з яєчно-масляною масою, перемішати віночком. Додати кефір, ввести залишок борошна та вимішати тісто руками.

Тісто розкотити в пласт шириною близько 1 см, за допомогою форми або склянки нарізати кружечків і викласти на деко, змащене вершковим маслом.

Коржики на кефірі випікаються в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин. Щоб вони були м'якими, вийміть їх, коли вони тільки почнуть рум'янитися.

Новини партнерів

Читайте також