Лайм

Як приготувати сирну запіканку в мультиварці: простий рецепт

Мультиварку можна використовувати замість духовки

Через війну більша частина населення України змушена була покинути свої будинки і переїхати в безпечніші місця. Чимало господинь вже звикли готувати з того, що є і в екстремальних умовах. І якщо у вас немає доступу до духовки, деякі види випічки, наприклад шарлотку або запіканку, можна приготувати в мультиварці. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: сир (400 г), яйця (2 шт.), цукор (3 ст. л.), манна крупа (3 ст. л.), сода (0,3 ч. л.), сіль (за смаком), вершкове масло або рослинна олія (1 ст. л.), ванілін або ванільний цукор (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування запіканки необхідно перетерти сир через сито або перебити у блендері. Додаємо до нього яйця, цукор, соду та дрібку солі. Перемішуємо виделкою або вінчиком.

Потім всипаємо в сирну масу манку та ванілін або ванільний цукор. Якщо є час – можна залишити на 20-30 хвилин, щоб манка набухла. Потім за допомогою міксера збиваємо всю масу до однорідності – за консистенцією вона має бути як дуже густа сметана.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом або рослинною олією. Викладаємо в неї сирну масу, розрівнюючи ложкою або силіконовою лопаткою.

Закриваємо кришку і вмикаємо мультиварку. Виставляємо режим "Випічка" та час – 40 хвилин.

Після закінчення програми акуратно дістаємо із чаші сирну запіканку. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з варенням або сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину