Лайм

Топ-3 простих рецепта оладок, які урізноманітнять меню під час війни

Це смачно та просто!

В умовах війни певні продукти дістати проблематично, тому часто доводиться готувати з того, що є вдома. Деякі господині навіть знайшли відмінний "замінник" хліба - вівсяні оладки без борошна. Експерт "На ножах" Алекс Якутов розповів, що оладки також можна готувати з різних круп. Він поділився трьома простими рецептами.

Такі страви – легкий спосіб урізноманітнити свій раціон у цей непростий час. До того ж, на їхнє приготування знадобиться не так багато часу та сил.

Фото: unsplash.com

Оладки з пшона

Інгредієнти: готового пшона – 1 склянка, цукру – 40 г, яєць – 1 шт, олії – 50 мл, борошна – 20 г, розпушувача – пакетик.

Приготування: готову кашу викладіть у чистий посуд, додайте розпушувач та борошно. Добре перемішайте. В іншому посуді збовтайте яйце з цукром до однорідної маси. Потім перелийте вміст у ємність із кашею. На сковороді розігрійте олію. Сформуйте оладки та викладіть на неї. Смажте по хвилині з кожного боку.

Оладки з манки

Інгредієнти: манної крупи – 500 г, кефіру – 250 мл, яєць – 2 шт, цукру – 1 ст. л, солі – 1 дрібка, соди – 0,5 ч л, олії – 50 мл.

Приготування: яйця, цукор і сіль перемішайте до однорідної маси. У яєчну суміш додайте кефір і ще раз ретельно перемішайте. Поступово додавайте манну крупу, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Залиште тісто настоюватися одну годину, щоб манка набухла. Додайте в манне тісто соду і ретельно перемішайте. Смажте оладки на гарячій сковороді до золотистого кольору приблизно хвилину-півтори з кожного боку.

Фото: unsplash.com

Оладки з кукурудзяної каші

Інгредієнти: кукурудзяної крупи дрібного помелу – 2/3 склянки, яєць – 1 шт, олії – 6 ст. л, вершкового масла – 50 г, борошна пшеничного – 0,5 склянки, харчової соди – дрібка, солі та цукру – за смаком.

Приготування: зваріть кукурудзяну кашу з вечора. Збовтайте яйце і додайте в ємність із кашею. Туди ж додайте розтоплене вершкове масло, сіль, цукор та соду. Поступово додавайте борошно і ретельно перемішайте. Нагрійте сковороду і смажте оладки з обох боків.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно пасинкувати баклажани і чим підживити їх під час цвітіння

Для кращого росту баклажани потрібно пасинкувати – відео, як це робити і чим обробити рослини в період цвітіння у червні

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла