В умовах війни та масованих обстрілів чимало господинь замінюють звичні інгредієнти тими продуктами, що є у вільному доступі. І якщо ви вже робили печиво з томатного соку, цього разу приготуйте на розсолі із помідорів або огірків. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.
Інгредієнти: огірковий розсіл (12 ст. л.), рослинна олія (12 ст. л.), цукор (8 ст. л.), сода (1 ч. л.), пшеничне борошно (15-20 ст. л.).
Приготування:
Борошно просіюємо через сито - це необхідно для того, щоб наситити його киснем. Соду гасимо в ложці оцтом.
Змішуємо розсіл з огірків або помідорів, олію, цукор, гашену соду і приблизно 10 ст. л. просіяного борошна. Замість рослинної олії можна взяти вершкове масло або маргарин – їх необхідно попередньо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, поступово додаючи борошно, що залишилося - його можна покласти трохи більше або менше, ніж зазначено в описі інгредієнтів.
Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. За допомогою спеціальних форм або звичайним склянкою вирізаємо печиво.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Викладаємо на нього печиво так, щоб між ним була невелика відстань. Якщо є - можна змастити печиво збитим яйцем або посипати зверху цукром.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко в неї та випікаємо близько 15-20 хвилин.
Потім дістаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне. Подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати розсипчасті рогалики із повидлом.
- Читайте також на theLime рецепт торта без випічки з простих інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.