Лайм

Готуємо домашнє печиво на розсолі з помідорів або огірків: простий рецепт

Цю страву зможе повторити навіть господиня-початківець

В умовах війни та масованих обстрілів чимало господинь замінюють звичні інгредієнти тими продуктами, що є у вільному доступі. І якщо ви вже робили печиво з томатного соку, цього разу приготуйте на розсолі із помідорів або огірків. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: огірковий розсіл (12 ст. л.), рослинна олія (12 ст. л.), цукор (8 ст. л.), сода (1 ч. л.), пшеничне борошно (15-20 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіюємо через сито - це необхідно для того, щоб наситити його киснем. Соду гасимо в ложці оцтом.

Змішуємо розсіл з огірків або помідорів, олію, цукор, гашену соду і приблизно 10 ст. л. просіяного борошна. Замість рослинної олії можна взяти вершкове масло або маргарин – їх необхідно попередньо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, поступово додаючи борошно, що залишилося - його можна покласти трохи більше або менше, ніж зазначено в описі інгредієнтів.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. За допомогою спеціальних форм або звичайним склянкою вирізаємо печиво.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером або змащуємо олією. Викладаємо на нього печиво так, щоб між ним була невелика відстань. Якщо є - можна змастити печиво збитим яйцем або посипати зверху цукром.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко в неї та випікаємо близько 15-20 хвилин.

Потім дістаємо і чекаємо, поки воно трохи охолоне. Подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні