Шарлотка з яблуками - один із найпростіших пирогів, з приготуванням якого впорається навіть кулінар-початківець. При цьому мало хто знає, що приготувати її до чаю можна ще більш простим способом - зі звичайного батона. В умовах війни, коли мільйони українців стикаються із дефіцитом продуктів, ділимося економним рецептом.
Інгредієнти: половина батону, 1 склянка молока, 1 склянка цукру, 3 яйця, 3 яблука.
Приготування:
Дрібно покришіть батон разом із скоринкою, а якщо він дуже зачерствів – натріть за допомогою терки. Яблука наріжте маленькими шматочками зі шкіркою.
У форму для випічки викладіть батон та яблука шарами, верхній має бути хлібним.
Яйця збийте з цукром і молоком в окремій ємності. Солодкою масою залийте майбутню шарлотку і обережно притисніть, щоб батон просочився.
У розігріту до 200 градусів духовку поставте форму із шарлоткою на 20 хвилин. Коли верх страви трохи підсохне, зменште вогонь і запікайте ще 15 хвилин. Готовність шарлотки з яблуками можна перевірити зубочисткою: якщо вона вийде чистою, виймайте пиріг та охолоджуйте.
- Читайте також, як приготувати тертий пиріг з яблуками. Такий десерт можна зробити вдома із простих інгредієнтів.
- Раніше ми ділилися рецептом рогаликів з повидлом.