Лайм

Як приготувати тертий пиріг із яблуками: простий рецепт

Такий десерт можна зробити вдома із простих інгредієнтів

В умовах війни, яка триває в Україні вже майже місяць, багато господинь намагаються радувати свою сім'ю хоча б домашньою випічкою. І якщо ви вже робили простий бісквіт із 3 яєць, цього разу урізноманітніть своє меню тертим пирогом із начинкою з яблук та родзинок. theLime підібрав для вас простий рецепт такого десерту.

Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), маргарин (100 г), цукор (130 г), борошно (340 г), сода (0,3 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (2 шт.), цукор (20 г), родзинки (70 г), кориця (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно заздалегідь просіюємо через сито - це необхідно для того, щоб наситити його киснем, і щоб у тісто не потрапило різне сміття. Маргарин нарізаємо кубиком.

У чашу блендера висипаємо борошно, яйця, соду та цукор, а також нарізаний маргарин. Вмикаємо блендер, щоб подрібнити усі інгредієнти у крихту. Потім формуємо з отриманої маси дві кулі – одна за розміром має бути трохи більшою. Загортаємо кожну у харчову плівку та прибираємо приблизно на годину в морозильну камеру.

Підготуємо яблука та родзинки для начинки. Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Потім тремо їх на терці з найбільшими дірками.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 5 хвилин. Потім зливаємо воду, промиваємо їх ще раз і відкидаємо на друшляк чи сито. Або ж можна викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Дно та боки форми для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Дістаємо з морозилки більшу частину тіста і тремо на терці, заповнюючи таким чином всю поверхню. Потім трохи притискаємо руками натерте тісто, а зверху викладаємо підготовлені яблука та родзинки. Присипаємо все цукром та корицею, якщо є.

Потім виймаємо меншу частину тіста і тремо на терці поверх начинки, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Ставимо пиріг у гарячу духовку та випікаємо приблизно 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.

Дістаємо апетитний пиріг і чекаємо, поки він охолоне. Потім нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до чаю чи кави.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу