Лайм

Пішов і записався до армії: Святослав Вакарчук розповів, чим займається у ЗСУ

Співак має свою місію

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Святослав Вакарчук став одним із тих, хто вступив до лав захисників країни. В інтерв'ю "Радіо.Свобода" лідер "Океану Ельзи" розповів, ким став в армії і які завдання виконує.

"Щойно я отримав можливість приїхати до Львова, я пішов у призовну ділянку і записався до армії. Я тепер лейтенант ЗСУ, відряджений до Львівської військово-цивільної адміністрації, - каже співак. - Львівська ВЦУ дала мені відрядження - їздити Україною та надихати людей".

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Вакарчук упевнений, що він – на своєму місці, а якщо знадобиться – готовий допомагати захищати Україну зі зброєю в руках.

"У війни тільки два кольори - чорний і білий. Або ти на білому боці і захищаєш свою державу, робиш усе для перемоги, або на чорному. Той хто не допомагає, каже "я непричетний", той допомагає ворогові", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи росіяни можуть вплинути на перебіг війни в Україні, музикант відповів негативно.

"Вони прогаяли момент, коли могли вплинути на ситуацію, коли їхнє слово було чогось варте. Коли я просив їх говорити у 14-15 році, вони мовчали, кажучи, що їм ще жити в цій країні. Закінчилося тим, що вони виїхали зі своєї країни, і невідомо, чи зможуть повернутися. Їхня совість не дозволяє їм це терпіти, але зробити вони нічого не можуть, принаймні з їхньої точки зору", - розповів він.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil