Лайм

Букмекери назвали фаворитів "Оскара": якому фільму пророкують перемогу у 2022 році

Нагороди вручать 27 березня

Поки Українська кіноакадемія зі скандалом виключила зі свого складу режисера Сергія Лозницю, у США готуються вручити премії "Оскар". Церемонія нагородження традиційно відбудеться 27 березня в театрі Долбі в Лос-Анджелесі, а одна з ведучих вечора Емі Шумер має намір привернути увагу до війни в Україні та навіть запропонувала зробити онлайн-включення з президентом Володимиром Зеленським.

У 2022 році в категорії "Найкращий фільм" представлено 10 номінантів, і букмекери вже визначилися із фаворитами, пише Reuters.

Очікується, що найкращим фільмом 2022 року стане драма "У руках пса" з Бенедиктом Камбербетчем. Дія картини відбувається на ранчо в Монтані у 1920-х роках. Робота Джейн Кемпіон вже здобула престижні нагороди, включаючи "Золотий глобус" та BAFTA. Фільм має 12 номінацій на "Оскар", у тому числі для Кемпіон та Камбербетча у категоріях "Найкраща режисура" та "Найкращий актор".

Разом із тим високі шанси на перемогу має фільм "CODA" - історія про дорослішання єдиної дитини, що чує, в глухій сім'ї. Картина завоювала найвищі нагороди Гільдії продюсерів та Гільдії кіноакторів.

"Якби ви запитали нас тиждень тому, "У руках пса" був би значною мірою переможцем… але після успіху "CODA" на церемонії вручення нагород Гільдії продюсерів Америки минулими вихідними багато гравців ухопилися за нього, – сказав Рейтер Алекс Апаті, менеджер зі зв'язків з громадськістю букмекерської контори Ladbrokes. - На початку місяця було 12/1, а зараз 11/10. Так що це значною мірою перегони двох коней".

Експерт додав, що за останні чотири роки в категорії "Найкращий фільм" перемагали номінанти, які посідали друге місце у рейтингах букмекерів.

Букмекерська контора Paddy Power на перше місце ставить фільм "У руках пса" (8/11), а за ним слідує "CODA" з коефіцієнтом 11/10.

Джейн Кемпіон стала першою жінкою, двічі номінованою на звання найкращого режисера. Здобути нагороду Американської кіноакадемії їй пророкують як Ladbrokes (1/25), так і Paddy Power 1/40.

Вілл Сміт є фаворитом у номінації "Найкращий актор" за роль батька чемпіонок з тенісу Вінус та Серени Вільямс у фільмі "Король Річард". "У нього 1/8, величезні шанси на фаворита", - сказав Апаті.

У категорії "Найкраща актриса" змагаються Ніколь Кідман, Олівія Колман, Пенелопа Крус, Джесіка Честейн та Крістен Стюарт. Поки що фаворитом букмекерів є Честейн, номінована за фільм "Очі Теммі Фей" (8/11).

Японський фільм "Сядь за кермо моєї машини" вважається лідером у категорії "Міжнародний художній фільм". На Каннському кінофестивалі екранізація оповідання Харукі Муракамі отримала приз за найкращий сценарій.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували