Лайм

Йдемо на "Оскар": український фільм про дитячий будинок у прифронтовій зоні потрапив у шорт-ліст премії

Стрічка боротиметься за перемогу у 2023 році

Під час війни із російськими окупантами українська культура не стоїть на місці. Хорошими новинами зі світу кіно поділився журналіст і продюсер Азад Сафаров: датсько-українсько-шведський фільм "Будинок зі скалок" (A House Made of Splinters) отримав дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та потрапив у шорт-ліст премії "Оскар".

Фото: Facebook

"Україна йде на Оскар! Наш фільм "Будинок зі скалок" виграв у категорії найкращий документальний фільм і отримав нагороду FIPRESCI Award. Здавалося б, просто ще один фестиваль та ще одна нагорода, - написав він у Facebook. - Ніт! Переможець цього фестивалю одразу потрапляє в шорт-ліст Оскара наступного року! А отже як мінімум один український фільм вже боротиметься за Оскар".

Сафаров виступив другим режисером та лінійним продюсером фільму. Зняв його Сімон Леренг Вільмонт, знайомий українському глядачеві за зворушливою документальною картиною "Віддалений гавкіт собак" (2017) про життя української сім'ї неподалік лінії розмежування на Донбасі.

Фільм "Будинок зі скалок" було фінансовано Держкіно України. "На фестивалях він ще більше привертає увагу світу до нинішнього стану українських дітей через звірства росії", - написав Азад Сафаров.

"Будинок зі скалок" показує дітей та персонал у притулку особливого типу - установі для дітей, яких забрали з дому в очікуванні рішення суду про опіку. Персонал робить все можливе, щоби час, який діти проводять там, був безпечним та спокійним.

Раніше картина вже здобула нагороду американського фестивалю незалежного кіно Sundance.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації