Лайм

Як приготувати пухкі круасани в домашніх умовах: простий рецепт

Зробити ласощі можна з готового магазинного тесту

В умовах війни далеко не кожна сім'я в Україні має сили, бажання та можливість довго працювати на кухні: орієнтуючись на сирени та тривоги, багато господинь обирають швидкі рецепти. Випічка при цьому користується великою популярністю, і якщо ви вже скуштували смачні коржики з цибулею, приготуйте круасани з готового бездріжджового тіста. В якості начинки пропонуємо використовувати варене згущене молоко - воно досить густе, щоб не витікати з круасанів.

Інгредієнти: упаковка листкового бездріжджового тіста (500 г), яйце (1 шт.), банка вареного згущеного молока. Такої кількості вистачить на приготування 10 невеликих домашніх круасанів.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Заздалегідь вийміть заморожене листкове тісто з морозилки та розморозьте при кімнатній температурі. На це піде близько трьох годин. Також ви можете залишити упаковку тіста на ніч у холодильнику, і до ранку воно буде готовим для роботи.

Тісто розкотіть на чистому столі або великій дошці, трохи присипавши їх борошном. Наріжте його прямокутниками шириною близько 10 см, після чого кожен розріжте по діагоналі. Так у вас вийдуть однакові трикутники – заготовки для круасанів.

На кожен трикутник з широкого боку покладіть варене згущене молоко - по одній чайній ложці з гіркою. Після цього акуратно згорніть тісто рулетиком. Гострий кут вашого трикутника буде розташований по центру круасану.

Фото: pxhere.com

Деко застеліть пергаментним папером і викладіть круасани зі згущеним молоком на відстані близько 2 см.

У піалі збийте куряче яйце і густо змастіть верх круасанів, щоб вони не розклеїлися під час випікання. З боків вироби краще не змащувати - так вони краще піднімуться і будуть пишнішими.

Випікайте круасани в розігрітій до 200-220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Врахуйте, що за нижчої температури тісто не підніметься, і круасани не вийдуть пухкими.

Готові круасани порадують вас золотистою скоринкою та ніжною текстурою. Найкраще з'їсти їх, поки вони свіжі та пишні. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також