В умовах війни домашня випічка користується особливою популярністю, тому що може довго зберігатися, не втрачаючи при цьому свої смакові якості. Раніше ми розповідали, як зробити медові пряники на кефірі, цього разу поділимося рецептом ніжних пряників у глазурі. Вони готуються досить легко та швидко, переконайтеся в цьому самостійно.
Інгредієнти: пшеничне борошно - 350 г, молоко - 200 мл, цукор - 220 г, рослинна олія - 35 г, яйця - 1 шт, какао - 50 г, розпушувач - 15 г, сіль – дрібка, сода – дрібка, цукрова пудра - 100-150 г, лимонний сік - 1-2 ч л.
Приготування: в окремій ємності з’єднуємо 100 г пшеничного борошна і 220 г цукру, все добре перемішуємо. Додаємо 200 мл теплого молока. Ще раз все перемішуємо до однорідності, залишаємо масу настоятися до повного охолодження. Після того, як суміш охолола, додаємо в туди 35 мл олії без запаху, 1 жовток і дрібку солі. Все перемішуємо. Далі всипаємо 50 г какао-порошку, 15 г розпушувача й дрібку соди. Додаємо 250 г просіяного борошна, постійно при цьому перемішуючи суміш. Ложкою або лопаткою замішуємо тісто. Руками цього краще не робити, тому що воно виходить занадто липким.
Готове тісто викладаємо частинами на присипану борошном поверхню і розкачуємо в пласти товщиною 8 мм. Щоб тісто не прилипало до рук, присипаємо його борошном. Далі з тіста починаємо вирізати круги за допомогою форми. Перекладаємо їх на застелене пергаментом деко і ставимо готуватися у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 10 хвилин.
Поки пряники будуть холонути, готуємо для них глазур. Для цього 100-150 г цукрової пудри з'єднуємо з 1 яєчним білком. Коли маса стане однорідною, додаємо 1-2 ч л лимонного соку. Глазур готова. Покриваємо нею пряники і залишаємо їх на пергаментному папері до повного застигання глазурі. Шоколадні пряники готові, можна подавати на стіл!
- Зробіть домашні коржики на кефірі. Смачна випічка готується дуже просто.
- Читайте також на theLime, як зробити нутелу в домашніх умовах.