Лайм

Печемо листкові коржики з цибулею: простий рецепт замість хліба

Їх можна взяти з собою в дорогу чи укриття

В Україні вже 14-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Багато господинь навчилися пекти хліб, булочки та лаваші. theLime ділиться з вами рецептом листкових коржиків із цибулею, які можна зробити замість хліба.

Інгредієнти: борошно (300 г), вода (160 мл), цибуля (2 шт.), олія (2 ст. л. - в тісто + 3-4 ст. л. - для змащування), сіль (0,3 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо сіль та олію. Потім невеликими порціями вливаємо воду та починаємо ложкою замішувати тісто. Викладаємо його на обробну дошку або робочу поверхню, присипану борошном, і вимішуємо його руками. Кладемо тісто в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку та залишаємо на 10 хвилин.

Цибулю очищаємо, промиваємо під проточною водою і нарізаємо півкільцями. Солимо і трохи розминаємо цибулю руками.

Тісто розрізаємо ножем на 4 приблизно рівні частини. Розгортаємо першу в тонкий пласт за допомогою качалки, потім трохи розтягуємо руками. Змащуємо всю поверхню олією.

Викладаємо шар цибулі вздовж одного краю та загортаємо тісто, формуючи з нього довгу ковбаску. Потім згортаємо її "равликом". Проробляємо те саме з рештою тіста і начинкою.

Наперед розігріваємо духовку до 250°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього пиріжки-"равлики". Накриваємо їх рушником та залишаємо на 10 хвилин.

Потім руками розминаємо їх - так, щоб вийшли плоскі коржі товщиною 1-1,5 см. Наколюємо їх виделкою і змащуємо олією. Потім відправляємо в гарячу духовку на 15-20 хвилин.

Виймаємо і накриваємо рушником, поки коржики з цибулею не охолонуть. Подаємо їх до столу замість хліба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев