Лайм

Печемо листкові коржики з цибулею: простий рецепт замість хліба

Їх можна взяти з собою в дорогу чи укриття

В Україні вже 14-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Багато господинь навчилися пекти хліб, булочки та лаваші. theLime ділиться з вами рецептом листкових коржиків із цибулею, які можна зробити замість хліба.

Інгредієнти: борошно (300 г), вода (160 мл), цибуля (2 шт.), олія (2 ст. л. - в тісто + 3-4 ст. л. - для змащування), сіль (0,3 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо сіль та олію. Потім невеликими порціями вливаємо воду та починаємо ложкою замішувати тісто. Викладаємо його на обробну дошку або робочу поверхню, присипану борошном, і вимішуємо його руками. Кладемо тісто в поліетиленовий пакет або загортаємо в харчову плівку та залишаємо на 10 хвилин.

Цибулю очищаємо, промиваємо під проточною водою і нарізаємо півкільцями. Солимо і трохи розминаємо цибулю руками.

Тісто розрізаємо ножем на 4 приблизно рівні частини. Розгортаємо першу в тонкий пласт за допомогою качалки, потім трохи розтягуємо руками. Змащуємо всю поверхню олією.

Викладаємо шар цибулі вздовж одного краю та загортаємо тісто, формуючи з нього довгу ковбаску. Потім згортаємо її "равликом". Проробляємо те саме з рештою тіста і начинкою.

Наперед розігріваємо духовку до 250°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього пиріжки-"равлики". Накриваємо їх рушником та залишаємо на 10 хвилин.

Потім руками розминаємо їх - так, щоб вийшли плоскі коржі товщиною 1-1,5 см. Наколюємо їх виделкою і змащуємо олією. Потім відправляємо в гарячу духовку на 15-20 хвилин.

Виймаємо і накриваємо рушником, поки коржики з цибулею не охолонуть. Подаємо їх до столу замість хліба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Три найкращі рецепти куті на будь-який смак - традиційна, вишукана і оригінальна

Розповідаємо про три найкращі рецепти куті на Святвечір - традиційна кутя з пшениці, вишукана кутя з рису і оригінальна кутя з булгура з лаймом

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги