Лайм

Як приготувати сирний манник без борошна: простий рецепт до чаю

Оригінальний десерт порадує смаком

Пухкий манник - смачний і простий десерт, який можна спекти замість бісквіту у разі відсутності борошна. Готувати манник можна у різний спосіб, і цього разу ми пропонуємо зробити його схожим на сирну запіканку. Така страва вийде ніжною та апетитною.

Інгредієнти: сир (300 г), яйця (3 шт.), манка (1 склянка), цукор (1 склянка), сметана (100 мл), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (2 ч. л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Насамперед займіться яйцями: жовтки акуратно відокремте від білків. Жовтки в мисці перемішайте з сиром, цукром, сметаною та ванільним цукром. Найкраще робити це блендером або міксером, щоб маса вийшла однорідною. Білки в окремій ємності збийте до густої піни. Чим піна густіша, тим краще підніметься тісто манника.

Манну крупу змішайте з розпушувачем та перемішайте з сирною масою. Тісто для манника має вийти однорідним.

Останніми до тіста додають білкову піну. Перемішуйте інгредієнти акуратно, щоб тісто вийшло ніжним та вологим.

Тісто перелийте у форму для випічки, змащену олією. Поставте манник запікатись на 50 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. На відміну від класичного сухого манника, готовий пиріг повинен вийти золотистим, ніжним, з вологою сирною м'якоттю.

Новини партнерів

Читайте також