Кожна господиня має свій фірмовий рецепт десерту, який вона звикла робити для своєї сім'ї. І якщо ви вже пекли тертий пиріг з яблуками, цього разу урізноманітніть звичне меню манником. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: манна крупа (1 склянка), кефір (1 склянка), вершкове масло (20 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), яйця (2 шт.), розпушувач для тіста (3 г).
Приготування:
Кефір необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Потім виливаємо його в глибоку миску і висипаємо туди ж манну крупу. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок, і залишаємо приблизно на 30 хвилин у теплому місці, щоб манка набрякла.
В іншому посуді збиваємо яйця із цукром – до стану пишної піни. Потім яєчну масу виливаємо в кефір із манкою. Перемішуємо, додаємо розпушувач і трохи солі. Знову ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто за кімнатної температури приблизно на 15 хвилин.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо тонким шаром манки.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Виливаємо тісто у форму і ставимо в гарячу духову шафу. Випікаємо приблизно 40-50 хвилин. Наприкінці готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Виймаємо з духовки, накриваємо форму з манником тарілкою та перевертаємо його. Чекаємо, поки він трохи охолоне, потім нарізаємо на порційні шматочки.
Подаємо до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти високий бісквіт на окропі.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з капустою.