Лайм

Нелюд і чорти: співак Тамерлан побував у Бучі і розповів про побачені звірства росіян

Артист зачищав місто у складі ТРО

Співак Тамерлан з українського дуету "Тамерлан та Альона" після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вивіз дружину та сина з Києва, а сам вступив у територіальну оборону (ТрО). Незважаючи на відсутність бойового досвіду, співак майже відразу опинився в гарячих точках під Києвом і кілька разів опинявся за крок від загибелі. В інтерв'ю для проекту Люкс ФМ "Слава+" Тамерлан розповів про свій досвід і побачене у Бучі.

Фото: https://www.instagram.com/tamerlan_alena/

"З руйнуванням інфраструктури я вже змирився. Біля нас постійно щось вибухало, щось згоряло. Я був здивований, з якою жорстокістю та цинізмом було скоєно вбивства людей, - сказав артист, справжнє ім'я якого - Юрій. - Якими треба бути нелюдями, чортами, щоб таке робити з мирним населенням, з жінками, які зв'язані, які голі... Це відбувається зараз у центрі Європи, у мирній Україні, яка за всю свою незалежність ні з ким не воювала, не влазила в жодні конфлікти. Україна завжди була миролюбною країною. Очі відмовляються вірити в те, що вони бачать. Це скрізь і всюди. Хтось їхав на велосипеді, хтось сидів у машині. Просто видно, що це була стрілянина без розбору".

Фото: Getty Images

Боєць ТРО вважає, що головною причиною нелюдської жорстокості росіян було бажання залякати українців.

"Я думаю, що вони зробили це, щоб залякати населення. Тому що вони зіткнулися зі справжнім народним опором. Десь Сирія у них проскочила, з Кримом проскочили, а тут наша земля. Українці дали бій, і вони були трохи здивовані цим" , - сказав він.

Також Тамерлан розповів, що вже чотири рази від початку війни "відсвяткував день народження".

"Було страшно в дуже багатьох моментах. По-перше в мене стріляли два рази. Перший раз, коли проривалася техніка Житомирською трасою. Ми тоді тільки отримали зброю, ніяких бронежилетів тоді ще не було. Прорвалася колона з п'яти танків, був танковий бій між нашими хлопцями та цими нелюдами. Наші підбили 4 танки, вони базувалися на Капітанівці і поверталися туди. Один застряг, і вони почали бігти врозтіч. Ми знаходилися за 20 метрів. Тоді в нас полетіли снайперські кулі. Потім ми вже зрозуміли, що коли йде колона танків, у них є підтримка снайперів на "зеленці". Тоді був мій перший день народження з чотирьох за весь час, - розповів він. - Крайній був, коли ми потрапили під гради в Стоянці. Ми знаходилися 8 днів без електрики, кожен день до нас щось прилітало, то у вигляді ракет, то у вигляді осколків. У нас був погріб - яма. Ми в ту яму стрибали рибкою. Потрапило градом у сусідній будинок, метрів за 10 від нас. Будинок згорів за 20 хвилин. Тоді ми відразу ламанули перекривати газове сполучення, щоб нічого в селищі не злетіло на повітря".

Фото: Getty Images

Сьогодні Тамерлан думає, що трагедія в Україні змінила багатьох, і після перемоги країну вдасться швидко відновити.

"Думаю, ми дбайливо ставимося до всього, що нас оточує. У нас війна зараз відбувається на двох фронтах, перший - фізичний, другий - економічний. Чим більше країни-партнери будуть включатися у війну, тим швидше ми її закінчимо. Чим довше вони мовчатимуть і нічого не робитимуть, тим довше це все триватиме. І тим гіршими будуть наслідки," - вважає він.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі