Лайм

Немає нічого, що могло б виправдати вбивства: П'єр Рішар звернувся до Путіна через війну в Україні

Актор записав відеозвернення

Дедалі більше західних знаменитостей висловлюють свою підтримку Україні. Французький актор П'єр Рішар записав відеозвернення до президента країни-окупанта Володимира Путіна із засудженням війни.

Відео на своєму YouTube-каналі опублікував радник голови МВС Антон Геращенко. На кадрах ролика 87-річна зірка французького кіно каже, що вторгнення Росії перетворилося на варварство, масові вбивства, яким немає виправдання.

П'єр Рішар Фото: Getty Images

"Пане президент, я добре знаю Росію, добре знаю її народ, який я люблю. Я добре знаю Україну і також добре знаю її народ, який я також люблю, і мене розриває на частини від того, як російська армія вторглася в Україну. І "вторглася" - це слабо сказано, - каже Рішар. - Це вторгнення, яке перетворилося на масові вбивства, я б навіть сказав, на варварство, настільки, що я впевнений, немає нічого, що могло б виправдати вбивства жінок, дітей та мирних жителів – це просто жахливо".

Актор додав, що стежить за новинами з України, дивиться фотографії, зруйнованих міст та вбитих мирних жителів, і його "більш ніж переповнюють емоції".

Також П'єр Рішар висловив захоплення сміливістю та самовідданістю українського народу.

"Я не втрачаю надії, що це все закінчиться якнайшвидше, тому що продовжувати це просто огидно", - резюмував актор.

Новини партнерів

Читайте також

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування