Лайм

У нас із Юрою була розмова: Катя Осадча розповіла про думки про усиновлення дитини після війни

До цього питання зіркова сім'я повернеться після перемоги

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Катя Осадча активно допомагає українцям з пошуком зниклих на війні рідних, а також дітям, які осиротіли через російську агресію. Також телеведуча із чоловіком розглядають можливість усиновлення.

У перші дні війни ведуча "Світського життя" створила телеграм-канал "Знайти своїх". Щодня туди надходить неймовірна кількість повідомлень про дітей, які залишилися без батьків. В інтерв'ю НВ Осадча сказала, що зараз складно назвати цифру, оскільки під час війни неможливо оформити процедуру усиновлення.

Фото: instagram.com/kosadcha

"Таких дітей, на жаль, буде дуже багато після війни. Зараз важко назвати цифри, гадаю, майже неможливо порахувати, скільки дітей залишилися сиротами. На період війни дітей не можна усиновлювати - це дуже довга процедура і в ній задіяна велика кількість служб, але можна взяти дитину на тимчасову опіку", - розповіла зірка.

Осадча зізналася, що у її сім'ї теж порушувалося питання про усиновлення, і вони з Горбуновим вирішили повернутися до нього вже після перемоги.

"У нас з Юрою була розмова з приводу усиновлення і вирішили, що після того, як закінчиться війна, ми повернемося до цієї думки. Це дуже нелегка тема, я вважаю, усиновлення - це більш відповідальне, ніж народження дитини. Є багато книг психологів, які розповідають про різні аспекти усиновлення дітей. Хочеться відзначити, що перше емоційне бажання взяти дитину в сім'ю – це чудове бажання, але потрібно поставитися до нього вкрай серйозно", - зазначила Катерина.

На думку ведучої, перед усиновленням батькам важливо перевірити себе на стійкість та емоційний аспект, щоб потім не повертати дітей до дитячих будинків. "Тому ми з Юрою вирішили повернутися до цієї теми згодом, а поки читати, дізнаватися про усиновлення", - зазначила вона.

Катя Осадча та Юрій Горбунов виховують двох спільних синів – 5-річного Івана та 8-місячного Данила. Також у телеведучої є дорослий син Ілля від першого шлюбу.

Фото: instagram.com/kosadcha

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також