Лайм

Актор "Дизель Шоу" Дмитро Танкович розповів, що росіяни зробили з його будинком у Бучі

Житло артиста обнесли мародери РФ

Телеведучий та актор "Дизель Шоу" Дмитро Танкович народився в Мінську, був капітаном команди КВК "ЧП", але вже тривалий час живе та працює в Україні. У перший день повномасштабного вторгнення РФ Танкович перевіз свою сім'ю з Бучі до Польщі, і в новому інтерв'ю каналу ICTV розповів, що сталося з його будинком.

Фото: https://www.instagram.com/tankovichd/

"Коли ми побачили фотографії з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, ми якраз були у Вроцлаві, робили великий благодійний концерт. Якось ми зібралися з іншими артистами і були впевнені, що не зможемо цей концерт відпрацювати. Тому що те, що ми побачили, це був жах, - сказав шоумен. - Після того, що я побачив у Бучі, я за свій будинок взагалі перестав переживати. Скажімо відверто, мені пощастило: його тільки размародерили, ракета туди не потрапила".

Танкович повернувся в Україну з Польщі, побував у Бучі та побачив, що там досі проходять розкопки могил, знаходять убитих людей. Його жахає, що жертви російської пропаганди думають, що це - постановка.

"Це настільки цинічно, що я не можу зрозуміти, як людина може вигадати таке, - сказав він. - Є інформація, що встановлені ті, хто безпосередньо перебував у Бучі на той момент із російських окупантів. Сподіваюся, що вони будуть притягнуті до відповідальності. Хоча щось мені підказує, що вони трохи раніше здохнуть".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Дмитро Танкович (@tankovichd)

На початку війни Танкович записував звернення до друзів та знайомих у Росії з проханням виступити проти вторгнення. Тепер він змінив свою думку і порвав стосунки з товаришами по КВН.

"Я остаточно поставив на росіянах хрест. У мене були спроби достукатися до тих знайомих, які у мене були в Росії, більше у мене їх нема. Я їх прибирав. Кого не помітив - приберу пізніше. Я для себе зрозумів, що ця нація повинна якимось чином починатися наново, тому що зараз вони являють собою скажене збіговисько людей, готових вбивати, ґвалтувати, або просто підтримувати це, сидячи на дивані", - сказав він.

Танкович родом із Білорусі, де в нього досі живуть рідні. Артист вважає, що білоруси відрізняються від росіян, і одного разу зможуть жити вільно.

"Якщо говорити про білорусів - там є певна частка людей, які підтримують Лукашенка. Опитування показують, що це близько 15%. Всі інші переважно проти війни, не хочуть воювати, хочуть все це зупинити і знести людину, яка називає себе президентом Республіки Білорусь. Але після того, як 2020 року почалися масові зачистки та вбивства, люди бояться, - сказав він. - Хочу вірити, що Білорусь стане вільною країною, яка теж стане на демократичні рейки".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування