Лайм

Оля Цибульська на прикладі батьків в Ірпені розповіла, що робити людям після втрати житла

Зараз урядом розробляється питання компенсації

Українська виконавиця Оля Цибульська на прикладі зруйнованого російськими загарбниками будинка своїх батьків в Ірпені розповіла, як діяти людям після втрати житла. Вона пояснила, що процедура подачі заявки на відшкодування складається із кількох етапів.

"Сьогодні батьки були в місті Ірпені і подали заяву в адміністрацію про те, що майно дійсно зруйноване. До цього потрібно було подати довідку в "Дію" (зареєструвати пошкодження та додати фото). Наступний етап - написати в своєму населеному пункті на ім'я мера чи голови сільради заяву про те, що це відбулося. Ще один етап - треба у поліції відкрити кримінальне провадження про пошкодження майна. Тому подаємо документи, подаємо все, що потрібно. Далі буду тримати вас в курсі того, що відбувається", - сказала співачка в Instagram-stories.

Фото: instagram.com/cybulskaya

Заступник керівника офісу Президента Кирило Тимошенко також озвучив покроковий план дій у разі знищення майна російськими окупантами.

Процедура реєстрації втраченого/пошкодженого майна:

  • у разі пошкодження вашого будинку, квартири або іншого майна треба реєструвати заяву через "Дію" та звернутись до органів місцевого самоврядування або військової адміністрації.
  • Якщо немає можливості зареєструватися через "Дію", необхідно напряму подати заявку до органів місцевого самоврядування.
  • Після завершення реєстрації потрібно звернутись до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за фактом знищення або пошкодження майна.

"Зараз урядом розробляється питання компенсації. Експерти здійснюють візуальні огляди пошкоджених об'єктів", пояснив Тимошенко.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков