Лайм

Усі шанси на перемогу: як світ реагує на пісню України на "Євробаченні-2022"

10 травня у Турині пройде перший півфінал "Євробачення-2022", де Україну представить гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Українцям уже пророкують великий тріумф: згідно з прогнозами букмекерів, вони переможуть із великим відривом. Розповідаємо, що відомо про пісню та як на неї реагують іноземці.

Пісню "Стефанія" фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк присвятив своїй мамі. У ній немає жодного слова про війну, але після повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато хто почав асоціювати слово мама з рідною країною.

"Багато людей почали її сприймати, як "Україна - моя мати", або просто нудьгувати за своїми матерями. І таким чином пісня стала дуже вірусною", - пояснив Псюк феномен хіта.

Іноземні оглядачі "Євробачення", здебільшого, не знають української мови, і тим цікавіше спостерігати за їхньою реакцією на пісню.

"Від цієї пісні постійні мурашки: не просто 2 секунди, а весь час! Я знаю, що він співає про свою маму на ім'я Стефанія, але я відчуваю, що ця пісня про Україну, де люди багато чого переживають зараз. А вона залишається сильною" , - каже зі сльозами блогерка Symply Tracie Reacts.

"Це дуже причеплива і весела пісня. У ній є все, що має бути на "Євробаченні". Це чергове підтвердження, що Україна на "Євробаченні" така успішна! Ви шалено талановиті!" - заявила Noosh101.

"Я люблю цю пісню! Вона прекрасна, я абсолютно закоханий. Можу придумати для її опису багато слів, але головне з них – епічно! Вона майже така ж крута, як "Шум" Go_A, а це моя найулюбленіша пісня всіх часів", - зізнався оглядач Neonvision.

"У пісні є захоплюючий біт у стилі хіп-хоп у поєднанні з хуком, що запам'ятовується. Вона поєднує традиційний стиль співу та мелодії з сучасними елементами репу. Фрагмент флейти також дуже гіпнотичний і привносить у пісню самобутність і унікальний фольклорний елемент. Загалом мені дуже сподобалося, і я думаю, що це гідний вибір для України" , - відгукнулася ThePeaceAround.

На YouTube пісню Stefania на каналі гурту Калуш послухали вже понад 12 млн разів, а на сторінці конкурсу виступ команди Eurovision Song Contest зібрав 4,1 млн переглядів. За прогнозами букмекерів, Україна переможе на "Євробаченні-2022": її шанси оцінюються у 43%, тоді як виконавцям на другому місці (італійці Machmood та Blanco) дають лише 14%.

Фото: eurovisionworld.com

Фото: instagram.com/kalush.official

"Виступали перед українцями та європейцями, тому можемо сказати точно, "Стефанія" - пісня, яка подобається всім народам, і співають її навіть ті, хто не знає української мови", - розповіли учасники гурту Калуш про свій успіх.

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс "Євробачення-2022" відбудеться в італійському місті Турін на арені Pala Olimpico. Перший півфінал пройде 10 травня, другий – 12-го, а гранд-фінал – 14-го. Група Kalush Orchestra з піснею Stefania виступить у першому півфіналі під номером 6. Переглянути конкурс можна буде онлайн на каналі "UA: КУЛЬТУРА" та на YouTube "Суспільного". Концерти стартують о 22:00 за українським часом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо