Лайм

Ілона Гвоздьова розповіла про дитячу педіатрію в Італії та дала поради переселенцям

Італійські лікарі вразили українську маму

Через війну в Україні Ілона Гвоздьова вивезла своїх дітей до Італії, де сьогодні живе у невеликому містечку Ангвіллара-Сабація у місцевої сім'ї. Хореограф регулярно ділиться особливостями життя в Європі та дає поради українським біженцям.

Нещодавно танцівниця розповіла, як в Італії оформити тимчасовий прихисток, а тепер поділилася, як отримати медичну допомогу педіатра. Допис на цю тему мама двох дітей написала в Instagram.

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

Звернутися до дитячого лікаря Гвоздьовій довелося через хворобу маленького сина - однорічного Домініка.

"Два дні тому у моєї дитини стався жахливий напад плачу, після якого дитина почала задихатися власною слиною! Недовго думаючи, я надала першу допомогу, при таких випадках діяла інтуїтивно та швидко!", - написала Ілона.

Зірковій мамі вдалося усунути напад, проте вночі ситуація повторилася. Тоді Ілона звернулася до власника будинку, де вона живе з дітьми, і вони вирушили на пошуки педіатра.

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

"Ми живемо в містечку Ангвіллара і тут дитяча лікарня працює лише вдень і лише один раз на тиждень по четвергах з 8:00-13:00, тому спочатку поїхали до Браччано – там лікарі нас не прийняли тому що немає дитячого відділення. І лише у 2:00 ночі після рекомендації лікарів нас направили до Bambino Gesu в інше невелике містечко, яке знаходиться майже за 40 км від нашого проживання", - розповіла хореограф.

Коли Ілона дісталася лікарні, то її прийняли не відразу. Спочатку медсестра прийняла документи, перевірила медичну страховку та її сертифікат вакцинацій, виміряла сатурацію та лише потім провела до лікаря. На це пішло 10 хвилин.

"Окрема історія, як я пояснювала італійському лікарю англійською мовою, що саме з моєю дитиною, але дякувати богу google допоміг, тому що в кабінет можна було зайти тільки мамі з дитиною", - зазначила Гвоздьова.

Педіатр оглянув дитину та поставив діагноз – ларингіт. Також лікар призначив лікування, дав адреси інших спеціалістів та ліки на перші дні. І все це безкоштовно.

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

"Італійські лікарні та лікарі приємно вразили своїм підходом, ставленням, станом приймальних кабінетів, нічним чергуванням та наданням допомоги", - поділилася хореограф.

Після того, як Ілона зіткнулася з невеликими труднощами у пошуках педіатра, вона вирішила дати мамам-переселенкам кілька порад.

  • Якщо ви зараз з дитиною за кордоном, краще заздалегідь дізнайтеся про всі найближчі відділення лікарень та лікарів та їх час роботи.
  • Відразу зробіть медичну страховку, хоча б дітям.
  • Майте номери служб таксі.
  • Перед виїздом до лікаря заздалегідь напишіть текст і переведіть його мовою країни, в якій ви знаходитесь, щоб максимально точно дати лікарю зрозуміти, що з вашою дитиною.

Фото: instagram.com/ilonagvozdeva

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші