RU  UA

Дізнатися

У врятованої в Бородянці кішки з'явився свій Instagram - що публікує незламна Шафа

Пухнаста стала символом стійкості українців у боротьбі з окупантами

У Бородянці волонтери та співробітники ДСНС врятували кішку, яка застрягла на верхньому поверсі зруйнованої російськими окупантами багатоповерхівки. Тварина два місяці просиділа в руїнах без їжі та води, і трималася за життя у пошарпаній картонній коробці.

Пухнаста малеча стала ще одним символом стійкості українців у боротьбі з рашистами. Її назвали Шафа - на честь кухонної шафки, яка вціліла і залишилася висіти на стіні повністю знищеного будинку в тій же Бородянці. Тепер у хвостатої з'явився свій Instagram, за яким стежать понад 16 тисяч користувачів.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

На момент написання замітки в акаунті Шафи 16 публікацій, серед них – фотографії з "другого дня народження" на руках у рятувальника, домашні знімки, а також арти, які зробили українські художники, зокрема карикатура з Путіним, якому пухнаста жорстоко роздряпує обличчя.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Нагадаємо, кішку врятували 2 травня. Її зняли з 7-го поверху за допомогою крана, після чого одразу ж відвезли до клініки. Ветеринари надали рудій героїні необхідну допомогу та нагодували найпоживнішою їжею. Наразі Шафа перебуває у команді волонтерів "ЗооПатруль", яка рятує тварин у Києві та області.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Після того, як про кішку зняли сюжет, волонтерам почали надходити повідомлення від нібито власників пухнастої з вимогою повернути тварину. Проте за два місяці, поки Шафа сиділа під обстрілом і без краплі води, ніхто її не шукав і не намагався врятувати.

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

"Чому, коли з'явились ті, кому не байдуже, хто її врятував й кому просто хочеться щоб киця жила треба їх хейтити? Звонити на особисті номери, коли люди працюють (і рятують інші життя), вимагати негайно віддати і лаятися?, - розповіли волонтери. - Любі, для нас кожне життя цінне. Ми врятували близько трьохсот тварин. Однак більшість з них жодним господарям не потрібні. Чому ж така увага до Шафи? Бо вона популярна? Це цинічно".

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

Фото: instagram.com/shafa_the_cat

  • Фотограф робить портрети кинутих та загублених тварин під Києвом. Таким чином він хоче допомогти власникам відшукати улюблену пропажу, а небайдужим - дати притулок одинокому малюкові.
  • Український актор та учасник "Танців з зірками" Олексій Суровцев вивіз із Ірпеня, Бучі та інших міст понад 200 тварин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Була дуже страшна ситуація: український співак розповів, як представники ТЦК затримали його колегу

Исполнитель Никита Леонтьев рассказал, как работники ТЦК пытались похитить его коллегу – чем закончилась ситуация

Тіна Кароль висловилася про навчання 15-річного сина за кордоном та розповіла, скільки мов він знає

Тина Кароль рассказала о сыне Вениамина, который учится в Великобритании - 15-летний парень знает несколько языков

Джамала втретє стала мамою: співачка показала зворушливе фото з пологового

Певица Джамала родила третьего сына и рассекретила его имя - звезда показала фото из роддома - пост артистки