Лайм

Kalush Orchestra виступить у першій половині фіналу "Євробачення-2022": чи впливає це на шанс перемогти

Між першими фіналістами конкурсу провели жеребкування

10 травня в італійському місті Турин відбувся перший півфінал "Євробачення-2022", під час якого визначилася десятка фіналістів. Після завершення шоу пройшла прес-конференція, де учасники дізналися, в якій частині фіналу вони виступатимуть.

За результатами жеребкування, гурт Kalush Orchestra, який цього року представляє Україну, вийде на сцену в першій частині гранд-фіналу, 14 травня. Про це повідомили на сторінці "Суспільного" в Instagram. Загальне жеребкування, під час якого фіналісти дізнаються про порядковий номер виступу, відбудеться після другого півфіналу, 12 числа.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Українські шанувальники захвилювалися, адже існує думка, що перші виступи забуваються до кінця шоу, а пісні, що лунали у другій частині фіналу, більше запам'ятовуються та за них віддають більше голосів. Але насправді це не так.

За всю історію "Євробачення" було багато випадків, коли переможцями ставали учасники, що виступали в першій частині фіналу. Наприклад, Кончіта Вурст з Австрії (2014), шведський співак Монс Сельмерльов (2015), португалець Сальвадор Собрал (2017), Дункан Лоуренс, який представляв Нідерланди (2019) та інші.

До того ж, представник України має великі шанси стати переможцем нинішнього року. Після виступу в першому півфіналі гурт Kalush Orchestra закріпив свої позиції в букмекерській таблиці. На сьогодні коефіцієнт становить 49%.

Фото: eurovisionworld.com

Також пісня українського колективу сподобалась і єврофанам. Після виступу на сцені в Турині у перемогу України вірять майже 15 тисяч глядачів, тоді як до першого півфіналу цифра не сягала й 12.

Фото: eurovisionworld.com

Kalush Orchestra з піснею "Стефанія" виступили під номером 6. У зв'язку з аполітичністю конкурсу музикантам не можна було показувати війну з Росією буквально, тому під час їхнього виступу на екрані транслювалися очі жінки зі сльозами, яка руками захищає коло у кольорах українського прапора та своїх синів на сцені. Виступ українців зустріли гучними оваціями та бурхливою підтримкою.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита