RU  UA

Дізнатися

Наші спільні маленькі перемоги: Джамала отримала нагороду від Атлантичної ради США

Співачку нагородили за впливовість, підтримку українських біженців та ЗСУ

Українська виконавиця Джамала, яка продає сукню-вишиванку з "Євробачення" у Києві, отримала нагороду від Атлантичної ради США. Артистка стала лауреаткою премії "За визначне лідерство" - нагорода присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє.

Нагороду співачці вручила бізнес-лідерка, виконавча віцеголова Атлантичної ради Едріенн Аршт. На своїй сторінці в Instagram Джамала прокоментувала нове професійне досягнення, зазначивши, що зараз, у період війни в Україні, ця нагорода має дійсно важливе значення.

"У це досі важко повірити, але сьогодні у Вашингтоні я отримала "Нагороду за визначне лідерство артиста" від Атлантичної ради США (the Atlantic Council) - за боротьбу за захист української культури та самобутності під час російського вторгнення", - написала вона.

"Я прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, що використовують cвій голос, аби розказати про злочини, що вчиняються росією в Україні. Щодня доносять правду і підсилюють підтримку нашої країни, оберігають нашу культуру та демонструють її унікальність. Це наша спільна боротьба й наші спільні маленькі перемоги", - також додала знаменитість.

Крім того, Джамала розповіла, що під час урочистої промови змогла озвучити найголовніше - негайно потрібно врятувати Маріуполь, який знаходиться під окупацією російських загарбників.

Фото: instagram.com/jamalajaaa

"Важливість цього заходу і в масштабності. Адже долучаються найвпливовіші люди світу: чинні на колишні глави держав, посли, бізнесмени, відомі артисти та журналісти топових медіа. Використала шанс розповісти про війну особисто та озвучити найголовніше: треба рятувати Маріуполь", - заявила артистка.

Крім Джамали, Атлантична рада відзначила спеціальною нагородою народ України, який вже третій місяць поспіль демонструє усьому світові неймовірну хоробрість та витримку. Президент України Володимир Зеленський подякував за відзнаку в онлайн-включенні під час церемонії.

Фото: Atlantic Council

  • Раніше Джамала потужно виконала Ave Maria Шуберта на благодійному матчі "Борусія" – "Динамо". Артистка зізналася, що присвятила виконання композиції всім маріупольцям, які зараз, як ніхто інший, потребують допомоги.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинская певица Нино Катамадзе, которая год назад заявляла о планах переехать в Украину, заявила, что останется в Грузии, чтобы продолжать помогать украинцам

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

После принятия нового закона о мобилизации трансгендерная Дива Монро заявила, что готова посетить ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Когда будет выступать Украина на "Евровидении-2024" - песня alyona alyona и Jerry Heil и других участников первого полуфинала, который состоится 7 мая