RU  UA

Дізнатися

Як очистити праску від накипу в домашніх умовах: 3 засоби, які не зіпсують техніку

Необов'язково купувати дорогі засоби або віддавати праску в ремонт

Кожна господиня намагається стежити, щоб речі були вчасно випрані та попрасовані. Однак навіть найдосвідченіші нерідко стикаються з тим, що до підошви праски прилипає тканина і, відповідно, пригорає або з неї виливається іржава вода зі шматочками накипу. theLime ділиться з вами простими порадами, за допомогою яких домашніх засобів можна позбутися від нього.

Фото: pixabay.com

Оцет

Позбутися накипу, що накопичився всередині праски, допоможе столовий оцет. 9-процентний оцет необхідно розвести у співвідношенні 1:3 з водою та залити всередину резервуару. Потім прилад максимально розігріваємо, натискаємо кілька разів на випуск пари, розмістивши при цьому праску над раковиною або тазом. Повторюємо процедуру 3-4 рази доти, доки в раковину не зливатиметься чиста рідина без слідів бруду.

Мінеральна вода

Ще один засіб, який допоможе боротися з накипом, - це мінеральна вода. Справа в тому, що при нагріванні вона вступає в хімічну реакцію з накипом, при цьому перетворює її на розчинну сіль (бікарбонат кальцію). У резервуар для води наливаємо мінеральну воду, розігріваємо праску і потім, тримаючи її над раковиною, випускаємо пару разом із забрудненнями.

Лимонна кислота

Щоб видалити накип у прасці, можна використовувати лимонну кислоту. Для цього в 200 мл води розводимо 25 г лимонної кислоти, ретельно розмішуємо, щоб розчинилися всі гранули. Отриманий розчин акуратно вливаємо в резервуар і вмикаємо пристрій на максимум. Після того, як прилад розігріється та автоматично відключиться, кілька разів випускаємо пару, тримаючи праску підошвою вниз над раковиною або іншою ємністю. Слід бути обережним, так як пара дуже гаряча і виходити вона буде ривками разом із відкладеннями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии