Лайм

Чому Kalush Orchestra не говорять про війну на сцені "Євробачення": організатори дали відповідь

Неузгоджені дії на сцені призведуть до жорстких санкцій

Напередодні фіналу "Євробачення-2022" Аліна Паш закликала Kalush Orchestra зробити зі сцени конкурсу гучну політичну заяву. Співачка вважає, що представники України мають заговорити про необхідність екстракції українських військових, які перебувають на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.

Фото: https://www.instagram.com/kalush.official/

В Instagram Паш написала, що Kalush Orchestra не слід боятися санкцій, які неполітичний пісенний конкурс може на них накласти. "Ми мусимо використати цей майданчик. І навіть якщо організатори насміляться застосувати будь-які санкції до України через політичне звернення зі сцени, то вибухне скандал, котрий надасть ще більшої гучності голосу України", - вважає вона.

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

Представники Національної суспільної телерадіокомпанії України (Суспільного) розповіли Апострофу про наслідки неузгоджених дій на сцені "Євробачення". Також у коментарі theLime вони пояснили, чому Kalush Orchestra для своїх політичних заяв використовують інші майданчики - соціальні мережі та інтерв'ю іноземним ЗМІ.

"На сцені Євробачення заборонені політичні заяви (можлива дискваліфікація гурту або навіть виключення Суспільного мовника з Європейської Мовної Спілки). Про це йдеться в угодах між сторонами, - коментує Суспільне. - Проте гурт Kalush Orchestra та українська делегація на "Євробаченні" користуються публічністю свого перебування у Турині та під час пресконференцій у своїх інтерв’ю всіляко привертають увагу світу до того, що відбувається в Україні".

Також у Суспільному зазначили, що промотур української делегації вже привернув до України багато уваги:

"Велику увагу до України українська делегація відчуває як у промотурі до "Євробачення" (під час виступів на концертах та зустрічах в Ізраїлі, Іспанії, Нідерландах та Польщі), так і під час самого пісенного конкурсу в Турині — понад тисячу інтерв’ю проведені за цей час. Також слід нагадати про потужну підтримку з боку учасників "Євробачення", яку вони висловлюють та демонструють у Турині. Учасники "Євробачення" публічно використовують українську символіку, підтримують і закликають інших підтримати Україну та вірять у її перемогу. Крім того, як учасники "Євробачення", так і єврофани масово переспівують пісню "Stefania". Вони підтримують і нашого цьогорічного представника, і Україну загалом".

  • Суспільне Мовлення є членом Європейського Мовного Союзу, організовує та проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у "Євробаченні-2022" в Італії.
  • Kalush Orchestra погодилися виступити від України на конкурсі після дискваліфікації Аліни Паш. Співачка втратила свій шанс через підроблену довідку про відвідини Криму.
  • ЄВС відсторонив Росію від участі у "Євробаченні-2022", тому у конкурсі взяло участь 40 країн. 25 із них, включаючи Україну, виступлять у фіналі конкурсу 14 травня.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям