Лайм

Бійці полку Азов відреагували на підтримку Kalush Orchestra у фіналі "Євробачення-2022"

Захисники подякували музикантам

14 травня у Турині проходить фінал "Євробачення-2022", де Україну представляє гурт Kalush Orchestra. Після виступу з піснею "Стефанія" фронтмен команди Олег Псюк зі сцени зробив гучну політичну заяву, за яку Україні може загрожувати дискваліфікація.

Незважаючи на аполітичну позицію конкурсу, Псюк сказав, що потрібно негайно рятувати Маріуполь та "Азовсталь". "Будь ласка, допоможіть Україні, допоможіть Маріуполю! Допоможіть "Азовсталі"! Зараз!" – сказав зі сцени Псюк. Відео цього моменту вже з'явилося на сторінці музикантів у Instagram. На підтримку вже відреагували бійці полку "Азов". У їхньому Телеграм-каналі з'явилася промовиста відповідь: "Дякуємо гурту KALUSH ORCHESTRA за підтримку! Слава Україні!"

Kalush Orchestra вийшли на сцену "Євробачення" під 12 номером та продемонстрували яскравий виступ. Гості арени Pala Olimpico зустріли український колектив потужною підтримкою та гучними оваціями. Трибуни зали майорілися українськими прапорами, а глядачі буквально стоячи аплодували зі своїх місць.

Нагадаємо, що композиція Stefania була записана до війни в Україні, вона присвячена мамі Олега Псюка – Стефанії. Проте з початком російського вторгнення пісня набула інших значень.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"Пісня "Стефанія" - однойменна пісня, присвячена моїй мамі. У цій пісні взагалі немає жодного слова про війну. Тільки після початку війни вона почала набувати дуже багато нових значень. Багато людей почали її сприймати, як "Україна - моя мати", або просто нудьгувати за своїми матерями... І таким чином пісня стала дуже вірусною... І зараз, можна сказати, у серцях дуже багатьох українців... І дуже багато людей називають її "піснею нашої війни", як гімн. Якщо вже так, то я хотів би назвати її піснею нашої перемоги!" – заявляв раніше лідер колективу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття