Лайм

Після перемоги на "Євробаченні-2022" Kalush Orchestra ще раз закликали допомогти бійцям в "Азовсталі": відео

Група не боялася дискваліфікації

У ніч на 15 травня український гурт Kalush Orchestra з великим відривом у глядацьких голосах переміг на "Євробаченні-2022" з піснею "Стефанія".

Максимальну кількість балів – 12 від національного журі та 12 від телеглядачів – Україна отримала від Литви, Латвії, Молдови та Польщі. Також 12 балів Kalush Orchestra поставили єврофани в Ісландії, Франції, Німеччині, Португалії, Ізраїлі, Кіпрі, Австралії, Грузії, Бельгії, Азербайджані, Данії, Чехії, Норвегії, Ірландії, Сан-Марино, Швеції, Нідерландах, Італії, Великій Британії, Фінляндії Іспанії, Естонії, Болгарії, Болгарії та Австрії.

Розподіл голосів за Україну у фіналі "Євробачення-2022. 24 - максимальна кількість балів від національного журі та глядачів конкурсу. Фото: Eurovision World

Kalush Orchestra перемогли попри те, що у фіналі зі сцени прозвучала смілива заява фронтмена Олега Псюка: "Я звертаюся до кожного з вас! Будь ласка, допоможіть Україні, Маріуполю! Допоможіть Азовсталі! Прямо зараз".


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення KALUSH (@kalush.official)

Організатори вирішили, що ці слова мають не політичну, а гуманітарну мету – допомогти українським бійцям, які заблоковані російськими окупантами у зруйнованому Маріуполі. Завдяки цьому Україну не дискваліфікували, а "Суспільне" не виключили з Європейського Союзу Мовників.

Після слів Псюка у фіналі "Євробачення-2022" міжнародний інтерес до Маріуполя та "Азовсталі" різко збільшився: іноземці почали шукати в Google, що відбувається в окупованому та заблокованому українському місті. Під час пресконференції після перемоги на Євробаченні Олег Псюк ще раз висловився про необхідність урятувати бійців в "Азовсталі".

"Це велика біда нашої країни, коли хто не знає. Остання блокада - понад 1000 людей оточили з усіх можливих боків, і вони не можуть ніяк вийти, тому ми просимо втрутитися якусь третю країну і дати їм вихід. Як допомогти? Інформаційно: говорити про це, писати. Тут багато преси, і якщо кожен про це напише, це точно нам допоможе. Стукати до влади вашої країни – допомоги може бути багато”, - сказав репер.

На питання про те, чи не боялися дискваліфікації Kalush Orchestra, Псюк відповів категорично.

"Люди, які ставлять це питання, не розуміють, наскільки велика біда в нашій країні, наскільки це важливо. Для мене це важливіше, ніж дискваліфікація. Я готовий точно. Але такий шанс я собі не пробачив би втратити", - сказав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення