Лайм

Для мене це великий гріх: Ірина Федишин розповіла про свою реакцію на ЛГБТ-учасників "Євробачення"

Співачку критикують за гомофобні висловлювання

Ірина Федишин була однією з суддів українського професійного журі на "Євробаченні-2022", і після низьких оцінок для Польщі потрапила у гучний скандал. Не встиг він стихнути, як співачка відзначилася новою заявою про ЛГБТ-учасників конкурсу.

Представники Італії на "Євробаченні-2022" Mahmood і Blanco Фото: Getty Images

"Я абстрагувалася від цього. Незважаючи на те, що ЛГБТ-спільнота – я це не розумію, для мене це великий гріх. Але я цих людей не засуджую, тому що це їхнє життя, і вони самі його руйнують. Якщо вам так подобається… ми всі відповідатимемо перед богом", - заявила Федишин в інтерв'ю Аліні Доротюк.

"Я духовна людина, і я чітко знаю, що це тяжкий гріх. Ми не святі, всі грішать. Будь ласка, вам подобається руйнувати себе - руйнуйте, - додала вона. - На "Євробаченні" цих людей багато. Це було для мене важко. Але я абстрагувалася".

На одіозні вислови виконавиці вже відреагували деякі представники українського шоу-бізнесу. Так співак MELOVIN, який є відкритим бісексуалом, нагадав Ірині, в якій країні вона живе.

"Трохи гомофобії та "руйнування". Гомофобії у вільній та демократичній країні місця немає! Ми не в московії, пані Ірина Федишин", - написав він.

Фото: https://www.instagram.com/melovin_official/

Емоційно відреагувала не інтерв'ю травести-діва Монро (Олександр Федяєв), шоувемен та телеведуча.

"Одна з членів журі, яка вже зашкварилися, продовжує себе закопувати. Дика гомофобія! Ірино, навіщо ви погодилися сидіти в журі найбільш егегейського конкурсу в Європі? Ви не могли не знати про перемогу тієї ж Кончіти Вурст? Ви виправдовуєте свою гомофобію духовністю! А насправді ви просто неосвічена дикунка, - заявила Монро в Instagram-історіях. - Велика подяка за все, що робить духовна Ірина та її сім'я для України, але це не індульгенція від зашкварів, плутанини у показах та непрофесійних дій!"

Фото: https://www.instagram.com/monritta/

Конкурс "Євробачення" є важливою частиною ЛГБТ-культури, має велику та активну фан-базу в ЛГБТ-спільноті, а серед його переможців - трансвестит та відкритий гей Томас Нойвірт (Кончіта Вурст), бісексуал Дункан Лоуренс, лесбіянка Марія Шерифович та рок-гурт Måneskin, у якому на басу грає відкрито бісексуальна Вікторія Де Анджеліс.

Представник Сан-Маріно Achille Lauro Фото: Getty Images

Учасник "Євробачення-2022" із Ізраїлю Майкл Бен Давид Фото: Getty Images

На "Євробаченні-2022" було кілька представників ЛГБТ, включаючи учасника із Ізраїлю Майкла Бен Давида, який підтримував Україну та бажав Kalush Orchestra перемогти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття