Лайм

За кого вболівати у другому півфіналі "Євробачення-2022": 5 виконавців, які підтримали Україну

Учасники конкурсу не залишилися байдужими до війни в Україні

10 травня в італійському місті Турин пройшов перший півфінал "Євробачення-2022", в якому Україна та ще 9 країн пройшли у гранд-фінал. Гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania" тепло підтримали не лише гості арени Palo Olimpico, але й учасники пісенного конкурсу.

Напередодні другого півфіналу представники Швейцарії, Австрії, Латвії, Литви, Мальти, Болгарії, Ісландії та інших країн записали для українців зворушливе відео зі словами підтримки. "Ми захоплюємося силою та міццю, які ви показуєте, коли захищаєте свою країну, боретеся за неї", - сказали австрійці LUM!X та Піа Марія. "Ми захоплюємося вашою силою та відвагою за все, що ви робите", - звернувся до волонтерів Маріус Бер зі Швейцарії.

Переглянути цей допис до Instagram

UKRAINE ALIVE (@ukraine_alive_2022)

Багатьох українських глядачів "Євробачення" зворушили артистки з Литви та Ісландії, які після виступів чекали на свої результати з українськими прапорами в руках. Більше того, учасниця ісландського гурту Systur вийшла на сцену з малюнком українського прапора на руці, про що розповів фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк.

Фото: Eurovision Song Contest 2022 / YouTube

У другому півфіналі "Євробачення-2022", який пройде у Турині 12 травня, також очікується нова хвиля підтримки України. Розповідаємо, хто з учасників найбільше співпереживає нашій країні під час війни із російськими окупантами.

Ізраїль

У 2022 році Ізраїль на "Євробаченні" представить 25-річний співак Майкл Бен Давид. Його мама родом із Києва, де досі залишаються їхні родичі. На прес-конференції перед конкурсом Майкл заявив, що Україна "має перемогти скрізь": не лише на "Євробаченні", а й у війні.

"Моя мама з України, вся моя сім'я звідти. Мій дядько у Києві з моїми племінниками. Усі підтримують Україну, але ніхто не розуміє, що там відбувається насправді. Я говорю з дядьком двічі на день, коли можу, коли він не у бомбосховищі. Це так важко, - сказав співак зі сльозами на очах. - Усі говорять про те, що Україна буде на першому місці на Євробаченні. Я думаю, що цього недостатньо. Вони мають перемогти скрізь. Вони мають відвоювати свою країну назад. Ніхто не розуміє, що вони зараз переживають. Я люблю вас і я сподіваюся, що це скоро закінчиться, бо це якийсь жах".

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Євробачення Eurovision (@eurovision.ua)

Також Майкл записав зі своєю мамою відео, на якому вони в один голос вигукнули: "Хай живе вільна Україна! Ми вас кохаємо!"

Фінляндія

На "Євробаченні-2022" Фінляндію представляють знамениті рокери The Rasmus, які не просто підтримали Україну, а й потоваришували з гуртом Kalush Orchestra. На вулицях Турин музиканти записали креативний мешап своїх пісень та разом виконали "Стефанію". Також фронтмен The Rasmus Лаурі Ілонен розповів, що вже бував із концертами в Україні та має намір повернутися туди після перемоги.

"Усім українцям, у тому числі фанатам The Rasmus, ми хочемо ще раз висловити свою любов та підтримку. Ми хочемо після війни повернутися в Україну з концертом, обійняти вас і чудово провести час. Віримо, що це буде скоро", - сказав Ілонен в інтерв'ю "24 каналу".

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень The Rasmus (@therasmusofficial)


Чехія

У другому півфіналі "Євробачення-2022" Чехію представить гурт "We Are Domi". Музиканти висловлювали підтримку Україні від початку повномасштабної війни з Росією, а на публічних заходах перед конкурсом з'являлися з українською символікою.

Фото: https://www.instagram.com/we.are.domi/

"Підготовка до "Євробачення" була складною, враховуючи ситуацію з COVID та поточну ситуацію в Україні. Ми не знаходили потрібних слів, щоб висловити свої почуття та засудити теракти, жертвами яких став народ України. Нам здається неправильним розпочинати наш промо-тур, не кажучи ні слова, - писали чехи на початку березня.- Незважаючи на слова нашої пісні "Lights Off" ("Вимкни світло"), ми хочемо зробити виняток і запалити світло, подарувати надію та силу народу України. Ви не самотні, і ми постійно шукатимемо способи підтримати вас. Нашим колегам з Kalush Orchestra: ми не можемо дочекатися зустрічі з вами, щоб зіграти з вами та побачити, як ви сяєте!"

Польща

Польський співак Крістіан Охман від початку промо-кампанії перед "Євробаченням-2022" активно використовує українську символіку, висловлюючи солідарність із нашим народом. У його Instagram можна знайти багато фотографій із синьо-жовтим значком, а учасників Kalush Orchestra він підтримав спільним виконанням пісні "Стефанія" у Турині.

Фото: https://www.instagram.com/krystianochman/



Естонія

Естонський співак Стефан, як і вся його країна, щиро підтримує Україну на шляху перемоги. Учасник "Євробачення-2022" не чекав на конкурс, щоб висловити свою позицію. Вже 25 лютого на його сторінці в Instagram з'явилася важлива заява із закликом виходити на демонстрації на підтримку України, де він виступав зі своїми піснями.

Фото: https://www.instagram.com/stefanairapetjan/

"Ми всі давно думали про Україну і до останнього дня сподівалися, що ситуація вирішиться мирним шляхом. У це важко повірити, але тепер ми є свідками наших найгірших страхів. Ми маємо протистояти агресії та війні. Ми сподіваємось, що Україна вистоить і російський народ зможе розібратися зі своїми правителями, - написав Стефан. - Агресію, яку ми спостерігаємо, не можна допускати".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита