Лайм

Тисячі естонців заспівали "Ой у лузі червона калина", щоб підтримати українців у боротьбі за волю

Естонія співає для України

Пісня "Ой у лузі червона калина" стала одним із символів незламності українців у війні проти російських окупантів. Сьогодні вона звучить не лише в Україні, а й у всьому світі. Раніше її заспівали на площі у Литві, а тепер підтримку нашому народу висловили естонці.

Тисячі співаків зі всієї Естонії зібралися на Співочому полі в Таллінні, щоб виконати хорове аранжування української народної пісні. Ідея заспівати разом виникла у фотографа Каупо Кіккаса, підприємця Енно Рацепа та композитора Йонаса Тарма. Керував хором видатний естонський диригент Хірво Сурва, пише ERR.

Фото: Patrik Tamm/ERR

За словами Кіккаса, вони поширюватимуть відео свого співу в соціальних мережах, щоб він дійшов до людей у всьому світі і допоміг підвищити як фінансову, так і моральну підтримку Україні.

Композитор Йонас Тарм упевнений, що пісня має символічне значення. "Сьогодні українську пісню "Ой у лузі червона калина" виконують багато музикантів у всьому світі, бо вона об'єднує та вселяє надію. Оскільки традиція Естонського свята пісні тісно пов'язана з незалежністю, і ми почуваємося сильнішими, коли співаємо у хорі, найкращий спосіб висловити підтримку Україні - заспівати цю пісню разом".

Фото: Patrik Tamm/ERR

Енно Рацеп заявив, що мета їхнього спільного співу - не залишити Україну на самоті.

"Ми не можемо ні втомитися від війни, ні звикнути до неї, ні кинути Україну!, - сказав він. - Тому цей спільний спів відбувається саме зараз, коли звістка про три місяці війни вже стала для багатьох фоновим шумом, але Україна як і раніше потребує і фінансової, і духовної підтримки".

У записі відео взяли участь тисячі естонських співаків та більше сотні хорів. Солювала 11-річна українка Варвара Бражник.

  • Слухайте також, як пісня "Ой у лузі червона калина" звучить у виконанні українських артистів. До запису відео приєдналися Наталія Могилевська, Настя Каменських, Джамала, Іван Дорн, Оля Полякова, Надя Дорофєєва та інші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil