RU  UA

Дізнатися

Тисячі естонців заспівали "Ой у лузі червона калина", щоб підтримати українців у боротьбі за волю

Естонія співає для України

Пісня "Ой у лузі червона калина" стала одним із символів незламності українців у війні проти російських окупантів. Сьогодні вона звучить не лише в Україні, а й у всьому світі. Раніше її заспівали на площі у Литві, а тепер підтримку нашому народу висловили естонці.

Тисячі співаків зі всієї Естонії зібралися на Співочому полі в Таллінні, щоб виконати хорове аранжування української народної пісні. Ідея заспівати разом виникла у фотографа Каупо Кіккаса, підприємця Енно Рацепа та композитора Йонаса Тарма. Керував хором видатний естонський диригент Хірво Сурва, пише ERR.

Фото: Patrik Tamm/ERR

За словами Кіккаса, вони поширюватимуть відео свого співу в соціальних мережах, щоб він дійшов до людей у всьому світі і допоміг підвищити як фінансову, так і моральну підтримку Україні.

Композитор Йонас Тарм упевнений, що пісня має символічне значення. "Сьогодні українську пісню "Ой у лузі червона калина" виконують багато музикантів у всьому світі, бо вона об'єднує та вселяє надію. Оскільки традиція Естонського свята пісні тісно пов'язана з незалежністю, і ми почуваємося сильнішими, коли співаємо у хорі, найкращий спосіб висловити підтримку Україні - заспівати цю пісню разом".

Фото: Patrik Tamm/ERR

Енно Рацеп заявив, що мета їхнього спільного співу - не залишити Україну на самоті.

"Ми не можемо ні втомитися від війни, ні звикнути до неї, ні кинути Україну!, - сказав він. - Тому цей спільний спів відбувається саме зараз, коли звістка про три місяці війни вже стала для багатьох фоновим шумом, але Україна як і раніше потребує і фінансової, і духовної підтримки".

У записі відео взяли участь тисячі естонських співаків та більше сотні хорів. Солювала 11-річна українка Варвара Бражник.

  • Слухайте також, як пісня "Ой у лузі червона калина" звучить у виконанні українських артистів. До запису відео приєдналися Наталія Могилевська, Настя Каменських, Джамала, Іван Дорн, Оля Полякова, Надя Дорофєєва та інші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются