Євген Клопотенко в період дефіциту солі радить українцям наслідувати його приклад та скоротити її споживання. Український шеф-кухар розповів, що навіть заготівлі на зиму можна робити без солі.
"Люди думають, що якщо є сіль та гречка, значить ми переживемо все, що завгодно. Але зараз світ змінюється, і якщо у нас є просто оцет, цього достатньо", - сказав Клопотенко у коментарі ТСН.
Кулінар радить не купувати сіль тоннами, а подбати про те, щоб вона була рівномірно розподілена між усіма людьми. При цьому варто звернути увагу на рецепти консервації овочів без солі.
"Те, що я раджу – взяти огірки, коли вони будуть готові до консервації, просто без солі додати туди води, спеції, які ми хочемо, оцет, просто проварити та законсервувати. І все буде добре. Головне наше завдання - щоб бактерії не розвивалися в заготівлях, а оцет дуже добре вбиває їх", - пояснив Євген.
У дефіциті солі Клопотенко побачив і позитивний момент.
"Якщо вживаєте сіль щодня, потрібно її зменшити втричі. Перший тиждень буде дивно, але потім організм звикає до цього, і буде все окей. Природа створила сіль не для того, щоб ми її їли, а як окремий мінерал. А ми вирішили його їсти. От і все. Тому я вважаю, що потрібно просто звикати до нової реальності, як ми звикаємо жити по-новому в Україні. Зменшивши кількість солі, ми станемо ще здоровішими як нація", - вважає він.
- Читайте також, чим гімалайська сіль відрізняється від звичайної і як її використовувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.