RU  UA

Дізнатися

Помер учасник Depeche Mode Енді Флетчер - йому було 60 років

Музикант грав у культовому гурті на клавішах

Клавішник Depeche Mode Енді Флетчер помер у віці 60 років. Про це учасники легендарного британського гурту повідомили у Facebook. Причина смерті музиканта не уточнюється.

"Ми шоковані і сповнені смутком через завчасну смерть нашого любого друга, члена родини і товариша по гурту Енді Флетчера, - говориться у заяві. - Флетч мав золоте серце і завжди був поряд, коли ти потребував підтримки, живої розмови, доброго сміху або холодної пінти пива. Наші серця з його родиною".

Фото: Getty Images

Енді Флетчер був співтворцем і учасником синт-поп гурту Depeche Mode більше 40 років. Їхній дебютний альбом "Speak & Spell" вийшов у 1981 году, після чого молоді британці підкорили музичний світ. У 2020 році Depeche Mode увійшли до Залу слави рок-н-ролу - Енді Флетчер потрапив туди разом із Дейвом Гааном, Мартіном Гором, а також колишніми учасниками Вінсом Кларком та Аланом Вайлдером.

Фото: Getty Images

Флетчер завжди іронічно називав себе "найкращим однопальцевим клавішником", проте його роль у гурті була значно більшою. Він не тільки грав на синтезаторах, але й виконував роль менеджера, офіційно доповідав ЗМІ про діяльність Depeche Mode та залагоджував конфлікти між творцями музики і текстів гурту Дейвом Гааном і Мартіном Гором.

У музиканта залишилася дружина і двоє дітей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале