Лайм

Євген Клопотенко назвав топ-6 солоних продуктів, які компенсують нестачу солі в їжі

Корисні лайфхаки від кулінара

В Україні вже в середині літа люди відчують дефіцит кам'яної солі, оскільки через війну припинив роботу найбільший в країні та Східній Європі виробник солі - держпідприємство "Артемсіль". Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як українцям легше пережити нестачу солі.

У своєму блозі в Instagram кулінар запропонував два варіанти. Перший - споживати менше солі, за що організм вам лише подякує. Другий - компенсувати сіль за рахунок інших продуктів.

Фото: https://www.instagram.com/klopotenko/

"Розумію, що з сіллю трохи зникло почуття стабільності. Так як і з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо ви таки маєте сіль, то додавайте її менше. Тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до цього їли занадто багато солі, це буде корисніша історія", - пояснює Клопотенко.

Фото: Getty Images

"Другий момент: щоб компенсувати сіль у їжі – додавайте вже солоні продукти. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним", - також говорить він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також