В Україні вже в середині літа люди відчують дефіцит кам'яної солі, оскільки через війну припинив роботу найбільший в країні та Східній Європі виробник солі - держпідприємство "Артемсіль". Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як українцям легше пережити нестачу солі.
У своєму блозі в Instagram кулінар запропонував два варіанти. Перший - споживати менше солі, за що організм вам лише подякує. Другий - компенсувати сіль за рахунок інших продуктів.
"Розумію, що з сіллю трохи зникло почуття стабільності. Так як і з гречкою. Але є два моменти. Перший: якщо ви таки маєте сіль, то додавайте її менше. Тиждень-два, ваші рецептори адаптуються, і ви зрозумієте, що можливо до цього їли занадто багато солі, це буде корисніша історія", - пояснює Клопотенко.
"Другий момент: щоб компенсувати сіль у їжі – додавайте вже солоні продукти. Соєвий соус, бринза, сулугуні, взагалі будь-який сир, солоні горішки, оселедець. Якщо є розсіл із торішніх огірків/помідорів, то додати трохи до борщу, і це зробить його солоним", - також говорить він.
- Дізнайтесь, у яких стравах сіль можна замінити соєвим соусом: топ-7 смачних ідей.
- Чим гімалайська сіль відрізняється від звичайної і як її використовувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.