RU  UA

Дізнатися

У Луврі чоловік вимазав тортом "Мону Лізу" Леонардо да Вінчі: відео

Напад із тортом - далеко не перша спроба зіпсувати полотно

У Луврі чоловік забруднив знамениту картину "Мона Ліза", автором якої є Леонардо да Вінчі. Відвідувач у перуці під'їхав до полотна в інвалідному візку, після чого несподівано піднявся і спробував розбити куленепробивне скло – спроба виявилася провальною. Тоді він вимазав картину тортом і розкидав навколо пелюстки троянд.

Чоловіка відразу затримала охорона музею, тоді як інші відвідувачі продовжували фотографувати та знімати інцидент. Про це пише видання Marca.

Картина, яка була створена приблизно в 1503 році, не постраждала, тому що знаходиться під спеціальним захистом за куленепробивним склом. Співробітники служби безпеки очистили забруднене скло одразу після того, як вивели чоловіка з будівлі.

Напад із тортом на "Мону Лізу" - далеко не перша спроба зіпсувати полотно. Так, у 1950-х роках турист облив картину сірчаною кислотою, а болівійський студент ударив її каменем. Влітку 2009 року інший відвідувач жбурнув у полотно чашку чаю.

Портрет пані Лізи дель Джокондо, Леонардо да Вінчі Фото: Wikipedia

Сьогодні "Мона Ліза" знаходиться у власному залі Лувра не лише під спеціальним захистом за куленепробивним склом, але й оснащена складною сигналізацією та механізмом для підтримки мікроклімату для збереження полотна. Вартість цієї системи 7 мільйонів доларів. Картина на даний час визнана безцінною і не підлягає страховці.

  • У 2020 році щедрий любитель мистецтва заплатив 80 тис. євро, щоб ближче роздивитися "Мону Лізу". Невідомий цінитель живопису був присутній на щорічному огляді шедевра, коли його витягли з футляра.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Телеведуча Іванна Онуфрійчук розсекретила незвичайне ім’я свого новонародженого сина

Телеведущая Иванна Онуфрийчук рассекретила имя своего новорожденного сына. Знаменитость назвала мальчика Адамом

Алла Кудлай зізналася, де перебувають її рідні під час війни

Украинская певица Алла Кудлай рассказала о родных людях, живущих за границей во время войны. Артистка также поделилась талантами невестки и внуков

Народила у 39 і знялася для Playboy: де зараз акторка Вікторія Варлей, яка була учасницею "Холостяка"

Виктория Варлей вышла замуж за россиянина и живет в Майами - актриса родила ребенка в 39 лет - что известно о ее жизни