У сезон полуниці багато людей поспішають насолодитися свіжими ягодами, заморожують їх на зиму і готують смачні літні десерти, наприклад, панна-котту. Цього разу theLime підібрав для вас простий і смачний рецепт брауні - шоколадного пирога, смак якого особливо вдало відтіняє полунична кислинка.
Інгредієнти: 200 г полуниці, 180 г чорного шоколаду, 150 г вершкового масла, 4 яйця, 120 г цукру, 45 г борошна, 15 г какао, щіпка солі.
Приготування:
У каструлі розтопіть олію та шоколад, перемішайте і дайте трохи охолонути.
Яйця збийте із сіллю та цукром до утворення пишної піни, влийте шоколадну масу і ще раз збийте міксером.
Додайте в миску какао та борошно, ще раз ретельно збийте: тісто повинно мати однорідну консистенцію без грудочок.
Форму для запікання застеліть пергаментом і вилийте тісто для брауні. Зверху викладіть полуницю, розрізану на половинки.
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте шоколадний брауні з полуницею протягом 35-40 хвилин. Перед подачею нарізають пиріг на квадратні шматочки.
- Раніше шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом полуничного пирога, який назвав "паляниця з полуницею".
- Читайте також, як зробити корисне полуничне пюре та зберегти його до зими.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.