Лайм

Як приготувати літній десерт пана-кота з полуницею: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Початок літа – це найкращий час для експериментів із ягодами. Зокрема з полуницею, сезон якої якраз розпочався. І якщо ви вже робили оригінальний пиріг "Паляниця з полуницею" від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво, цього разу приготуйте десерт пана-кота із цією ягодою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: вершки 30-36% (1 л), цукор (250 г), ванільний цукор (8 г), листовий желатин (6 шт., 10 г), полуниця (за смаком), цукрова пудра.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Желатин замочуємо згідно з інструкцією на упаковці в дуже холодній воді.

У невелику каструлю виливаємо вершки, висипаємо цукор та ванільний цукор. Ставимо на плиту і чекаємо, поки цукор повністю розчиниться, але не доводимо до кипіння.

У гарячу суміш додаємо злегка віджатий желатин, ретельно перемішуємо та розливаємо у підготовлені для десерту форми. Для зазначеної кількості інгредієнтів потрібно приблизно 8 склянок або креманок. Чекаємо, поки суміш трохи охолоне, потім прибираємо в холодильник до повного застигання.

Для цього десерту можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю. Свіжу необхідно ретельно промити у проточній воді та видалити плодоніжки. Заморожену заздалегідь розморожуємо, зливаємо всю зайву рідину. Подрібнюємо полуницю з цукровою пудрою за допомогою блендера в пюре та викладаємо поверх застиглої маси.

Подаємо апетитний літній десерт до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею