Лайм

"Паляниця з полуницею": Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом оригінального пирога

Порадуйте близьких, доки не закінчився сезон полуниці

Шоумен та шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво, який підтримує Україну в боротьбі проти російських окупантів і нещодавно розпочав військові навчання на полігоні, поділився у своєму Instagram рецептом смачного полуничного пирога. Кулінар вигадав для нього трендову назву "Паляниця з полуницею". Як відомо, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ для ідентифікації диверсійно-розвідувальних груп використали простий спосіб – людині просто потрібно було вимовити українське слово "паляниця" або перекласти його російською мовою. Із цим у окупантів часто виникали труднощі, оскільки багато хто з них вважав, що "паляниця" перекладається як "полуниця".

Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (90 г), ванільний цукор (10 г), йогурт без добавок (200 г), рослинна олія (120 г), розпушувач (10 г), борошно (220 г), полуниця (400 г), крохмаль (1 ст. л.).

Також знадобиться роз'ємна форма для випікання діаметром 20 см.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Приготування:

Яйця необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

У невелику миску розбиваємо яйця, збиваємо їх міксером із цукром та ванільним цукром. Потім додаємо йогурт та олію. Продовжуємо збивати далі.

Просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Додаємо їх до решти інгредієнтів і знову збиваємо.

Полуницю ретельно промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки, розрізаємо кожну ягоду на 4 частини. Обвалюємо їх у крохмалі, щоб пиріг не був усередині вологим і добре пропікся.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 160°С. Роз'ємну форму для випічки вистилаємо пергаментом або змащуємо вершковим маслом.

Виливаємо у форму половину тіста, викладаємо половину підготовленої полуниці. Потім виливаємо решту тіста, поверх якого - полуницю, що залишилася. Ставимо форму з тістом в гарячу духовку і випікаємо приблизно 1 годину.

Потім дістаємо пиріг із духовки і чекаємо, поки він трохи охолоне. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу